Δημοσκόπηση Marc: Συμφωνία ζητά το 80% των πολιτών - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Marc: Συμφωνία ζητά το 80% των πολιτών

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση το 53% των ερωτηθέντων, σε νέα δημοσκόπηση, σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, την ώρα που 8 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προτιμούν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας (44,2%).

Παράλληλα, το 54,8% φοβάται μία χρεοκοπία το επόμενο διάστημα και το 50,2% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και να αποφύγει τη ρήξη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Το 77,4%, επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ και το 16% δηλώνει υπέρ της δραχμής, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών, με το 44,2% να προκρίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα 14, 7 μονάδων έναντι της ΝΔ, ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα, ενώ σαφή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης και ικανοποίησης από τις διαπραγματεύσεις.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 34,2%, με τη διαφορά του με τη Νέα Δημοκρατία (19,6%) να διαμορφώνεται στις 14,6 ποσοστιαίες μονάδες μονάδες. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (5,2%), η Χρυσή Αυγή (5%), οι ΑΝΕΛ (3,7%) και το ΠΑΣΟΚ (3,2%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ