Ο Γιώργος Αυτιάς «απειλεί» τον Φαήλο Κρανιδιώτη στη Β' Πειραιά - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Αυτιάς «απειλεί» τον Φαήλο Κρανιδιώτη στη Β' Πειραιά

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή μάχη μεταξύ των υποψηφίων για μια θέση στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει στην Β' Περιφέρεια του Πειραιά με τον Φαήλο Κρανιδιώτη να αποτελεί το πρώτο φαβορί αλλά με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά να απειλεί -εφοσον είναι υποψήφιος- την πρωτοκαθεδρία του.

Σε μια περιφέρεια που δεν θεωρείται προνομιακή για τη Νέα Δημοκρατία έχουν στριμωχτεί περίπου... δέκα στελέχη που επιθυμούν να βρεθούν στην επόμενη Βουλή, με τους δύο νυν βουλευτές - τον Γιάννη Τραγάκη και τον Τάσο Νεράντζη - να έχουν το πλεονέκτημα των μηχανισμών τους αλλά και το μειονέκτημα ότι εκλέγονται εδώ και δεκαετίες και είναι συνδεδεμένοι με το παρελθόν.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρα, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την προσωπική του προεκλογική εκστρατεία. Έχει οργανώσει το στρατηγείο του στον Κορυδαλλό και επικεφαλής του γραφείου του είναι ο Νίκος Ντούβας, ο πρώτος περιφερειάρχης του κόμματος που διόρισε ο κ. Σαμαράς μόλις εξελέγη το 2009. Ήδη ο κ. Κρανιδιώτης επισκέπτεται τοπικές οργανώσεις του κόμματος και όλο το σκληρό σύστημα των Σαμαρικών , έχει πέσει επάνω του για να πετυχει την εκλογή του. Θα είναι η δεύτερη φορά, που θα εκτεθεί στην ψήφο των συμπολιτών του καθώς το επιχείρησε και στις δημοτικές εκλογές του 1998 στον Κορυδαλλό, χωρίς επιτυχία όμως.

Σκληρός Σαμαρικός θεωρείται και ο Δρακούλης Βρετάκος ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στη Νίκαια με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας- αφού προηγουμένως πέρασε και από την Πολιτική Άνοιξη, αλλά το ποσοστό που συγκέντρωσε ήταν μόλις και μετά βίας... μονοψήφιο. Από τα πιο νέα πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν ελπίδες για μια θέση στη Βουλή είναι ο Βασίλης Βουγιουκλάκης ( της οικογένειας του πρώην βουλευτή Ηλία Βουγιουκλάκη) και η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη (κι αυτή κόρη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας).

Ο μέχρι τις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος Γιάννης Κουράκος φαίνεται πώς λόγω ασυμβίβαστου αυτή την φορά δεν θα δοκιμάσει να εκλεγεί. Όσο για τους σημερινούς βουλευτές, ο Γιάννης Τραγάκης σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος και να παραχωρήσει τη θέση του υποψηφίου στον γιό του ενώ ο Τάσος Νεράντζης θα είναι και πάλι.

Ο αστάθμητος παράγοντας πάντως είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς ο οποίος μένει στην Αμφιάλη και πολλές φορές στο παρελθόν έχει υποστηρίξει πως δέχθηκε προτάσεις να είναι ειτε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, είτε υποψήφιος βουλευτής Αν και οι επιτελείς του κ. Σαμαρα δεν ενθουσιάζονται με την προοπτική μιας τέτοιας υποψηφιότητας, επειδή η πιθανότητα της εκλογής του λόγω αναγνωρισιμοτητας είναι μεγάλη, δεν αποκλείεται να βρεθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, οπότε και θα δώσει τη μάχη για την πρωτιά με τον Φαηλο Κρανιδιώτη και τους δυο νυν βουλευτές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ