Οικονομικά κίνητρα για αποκατάσταση κτιρίων σε «Γεράνι» και «Μεταξουργείο» - iefimerida.gr

Οικονομικά κίνητρα για αποκατάσταση κτιρίων σε «Γεράνι» και «Μεταξουργείο»

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοσχέδιο με κίνητρα για την αποκατάσταση και την ανάδειξη των παραδοσιακών κτιρίων στις περιοχές «Γεράνι» και «Κεραμεικός-Μεταξουργείο» του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου «Nέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών», στόχος είναι η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών.

Οι παρεμβάσεις αυτές στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και ιστορικής φυσιογνωμίας της περιοχής, με δράσεις όπως την αποκατάσταση και αναβίωση των παραδοσιακών κτιρίων, καθώς και τον έλεγχο των χρήσεων γης ώστε να προστατευτεί ο οικιστικός χαρακτήρας της.

Ετσι, το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θεσμοθετεί φορολογικά και οικονομικά κίνητρα, ώστε να υπάρξει στήριξη των κατοίκων και κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τα κίνητρα αφορούν στην αποκατάσταση κτιρίων και στην υποστήριξη των ιδιοκτησιών όσων επιθυμούν να παραμείνουν ή να εγκατασταθούν στις περιοχές αυτές.

Ειδικότερα προβλέπεται:

  • μείωση φόρου εισοδήματος, ανάλογα με το κόστος αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού των κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, ισόγεια καταστήματα ή γραφεία, των κοινόχρηστων χώρων και των όψεων αυτών, καθώς και των διατηρητέων κτηρίων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στις περιπτώσεις που δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης
  • εφαρμογή μειωμένου συντελεστή φόρου μεταβίβασης, για τις αγοραπωλησίες των ακινήτων αυτών.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ