Οι 10 αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι 30άρηδες για να πετύχουν και να ευτυχήσουν [εικόνες]

Τα 30 αποτελούν μια ηλικία-σταθμό στη ζωή κάθε ανθρώπου. Τα 30 σηματοδοτούν την έναρξη μιας καινούργιας περιόδου στη ζωή κάθε ανθρώπου, διαφορετικής από την προηγούμενη, συνήθως με περισσότερες υποχρεώσεις.

Τι πρέπει, όμως, να αλλάξει κανείς σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο της ζωής του προκειμένου να αγγίξει την ευτυχία αλλά και την επιτυχία;

1. Κόψτε το κάπνισμα
Αν καπνίζετε, ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την κακή συνήθεια. Μάλιστα οι ειδικοί υποστηρίζουν πως όσοι κόβουν το κάπνισμα πριν από την ηλικία των 40 ετών έχουν κατά 90% λιγότερες πιθανότητες να τους «χτυπήσει» κάποια από τις θανατηφόρες ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα.

2. Ξεκινήστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα
Μπορεί οι περισσότεροι να περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να κοιμηθούν περισσότερο και να αναπληρώσουν λίγο χρόνο ξεκούρασης από τις καθημερινές, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι λάθος. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως αν κοιμάστε αρκετή ώρα παραπάνω τις ημέρες που δεν δουλεύετε ρισκάρετε να επαναπρογραμματιστεί το βιολογικό σας ρολόι, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε κουρασμένοι για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά και την επόμενη εβδομάδα που θα πάτε στη δουλειά.

3. Ξεκινήστε να γυμνάζεστε εντατικά
Μετά τα 30 θα πρέπει να μάθετε το σώμα σας να κινείται εντατικά και όχι να τεμπελιάζει. Προσπαθείτε να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν έχει σημασία αν κάνετε τζόκινγκ, ποδηλασία, κολύμβηση, σηκώνετε βάρη, κάνετε αναρρίχηση κ.λπ., αρκεί να είστε σε κίνηση.

Μόλις περάσετε τα 35 το σώμα σας μπαίνει σταδιακά σε μία διαδικασία να χάνει μυική μάζα, γι' αυτό και η άσκηση είναι απαραίτητη. Μία συμβουλή που δίνουν οι περισσότεροι για να μη διαμαρτύρεστε και δυσανασχετείτε με την άσκηση είναι να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί και όχι γυμναστική-αγγαρεία.

4. Κρατήστε ημερολόγιο με τις υποχρεώσεις και τις επιτυχίες σας
Είναι σημαντικό να καταγράφετε τις υποχρεώσεις, αλλά κυρίως τις επιτυχίες σας. Μπορεί να προτιμάτε να κρατάτε τους συλλογισμούς και τις υποχρεώσεις για τον εαυτό σας, ωστόσο το να καταγράψετε σκέψεις και συναισθήματά στο χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε στρεσογόνα γεγονότα.

5. Ξεκινήστε αποταμίευση
Είστε σε μία ηλικία που έχει μεγαλύτερη σημασία να αποταμιεύετε χρήματα από το να τα σπαταλάτε σε «ενθουσιώδεις» αγορές. Είναι πολύ σημαντικό να «χτίσετε» τη συνήθεια της αποταμίευσης.

6. Κυνηγήστε το όνειρο της ζωής σας

Μην καθυστερείτε άλλο στο κυνήγι του ονείρου ζωής σας. Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι, να κάνετε παιδιά, να γράψετε ένα βιβλίο, διαλέξτε αυτό που πραγματικά θέλετε και ξεκινήστε.

7. Αρχίστε να είστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχετε

«Αν είστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχετε, τότε θα έχετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή», τονίζει ο Ρόμπερτ Γουόλκερ. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι αν κανείς εκτιμά αυτά που έχει πετύχει, έχει περισσότερες πιθανότητες να μειώσει τα αρνητικά του συναισθήματα.

8. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι πρέπει να ικανοποιείτε τους πάντες
«Αφού έφθασα τα 30 σταμάτησα να αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πάντες. Μπορώ, πλέον, να επιλέξω τους φίλους μου με μεγαλύτερη προσοχή», σημειώνει ο Κέβιν Τεό.

9. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

10. Συγχωρείτε τον εαυτό σας για τα λάθη σας

Ολοι κάνουν πολλά λάθη αλλά κανείς δεν πρέπει να δίνει δεκάρα για αυτά του παρελθόντος. Αρκεί μόνο να διδαχθούμε από αυτά και να προχωρήσουμε μπροστά. Ακριβώς αυτό είναι, για πολλούς, η βασική κινητήρια δύναμη της επιτυχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνήθειες ηλικία 30αρηδες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ