Δημοσκόπηση Bild: Οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Σόιμπλε από την Μέρκελ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Bild: Οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Σόιμπλε από την Μέρκελ

Andrea Bonetti / POOL / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερη εμπιστοσύνη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απ' ότι στην Ανγκελα Μέρκελ δείχνει η πλειονότητα των Γερμανών.

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της «Bild» το 65% των πολιτών προτιμά των υπουργό Οικονομικών και όχι στην καγκελάριο, η οποία βρίσκεται μια ανάσα μακριά και στο 64%.

Μπορεί η διαφορά να είναι πάρα πολύ μικρή, αλλά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτοπίζει την ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για ένατη συνεχή χρονιά, όπως ανέδειξε την Ανγκελα Μέρκελ το περιοδικό «Forbes».

Τρίτος στην ψήφο εμπιστοσύνης των Γερμανών είναι η υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, με ποσοστό 63%.

Ακολουθούν ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ποσοστό 53% και ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών - του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ- Χορστ Ζεεχόφερ με ποσοστό 46%.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου «INSA» για τη «Bild» παρουσίασε, επίσης, πως από τους ηγέτες των μικρότερων κομμάτων οι πολίτες εμπιστεύονται: τον επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κριστιάν Λίντνερ με ποσοστό 36%, την αρχηγό των Πρασίνων, Κατρίν Γκέρινγκ Έκαρντ με ποσοστό 30% και την επικεφαλής της Αριστεράς, Κάτια Κίπινγκ (22%).

Τον Μπέρντ Λούκε, ο οποίος εγκατέλειψε τους Χριστιανοδημοκράτες για το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία», προτιμά μόλις το 17%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ