Σκόρδο, τσίλι, λάδι - Το τέλειο σπαγγέτι

Στην Ιταλία τα τρώνε για χώνεψη!


Τα σπαγγέτι Aglio, Olio e Peperoncino είναι μια συνταγή που στην Ιταλία την φτιάχνουν παραδοσιακά όταν γυρνάνε αργά από ένα σινεμά ή θέατρο ή όταν έχουν παραφάει σε δείπνο, για να χωνέψουν.

Υλικά

  • 100 γραμμάρια σπαγγέτι ανά άτομο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Τσίλι πιπερίτσα
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη βραστό νερό βάζετε τα σπαγγέτι και αλατίζετε
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο
  • Προσθέτε σκόρδα και τσίλι ψιλοκομμένα
  • Να πάρουν μόνο λίγο χρώμα, κατεβάστε αμέσως
  • Στραγγίστε τα σπαγγέτι και ρίξτε τα στο τηγάνι με τα υλικά
  • Με ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε καλά ώστε να πάρουν λίγο και τα σπαγγέτι
  • Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σπαγγέτι σκόρδο τσίλι λάδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ