Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αρτούρο Αζινιάν δε διάλεξε το επάγγελμά του, αλλά ο πατέρας του αποφάσισε για αυτό όταν τον έστειλε στα 11 του χρόνια στο Μπουένος Άιρες να μάθει την τέχνη του τσαγκάρη.

Σήμερα, 76 σχεδόν χρόνια μετά, ο Αρτούρο έχει γίνει γνωστός ως ο μάγος της σόλας μια και είναι εκείνος στον οποίο οι σταρ του Χόλιγουντ εμπιστεύονται τα παπούτσια τους. Και όχι όποια να 'ναι. Από τα χέρια του, στις 13 ώρες που εργάζεται συνολικά κάθε μέρα περνάνε κομψοτεχνήματα χιλιάδων δολαρίων. Πανάκριβες γόβες Louboutin, Chanel, πέδιλα Jimmy Choo, αλλά και ανδρικά Ferragamo.

Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν έχει ιδέα σε ποιον ανήκουν τα πανάκριβα υποδήματα. «Πρόσφατα», λέει, «έπρεπε να πάω στο σπίτι μιας ηθοποιού». «Ήταν της Τζένιφερ Άνιστον», θα συμπληρώσει ο εγγονός του. «Μου έδωσε τα παπούτσια για να τα επισκευάσω, αλλά ήθελε και να μου μιλήσει», θα πει ο Αζινιάν

Μεταξύ των διασημοτήτων που τον έχουν προτιμήσει για τις υπηρεσίες του είναι ακόμα και η Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία αφού του πήγε ένα σωρό από σανδάλια για επισκευή, αργότερα έστειλε και μία λιμουζίνα για να τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο της, ενώ το ίδιο έκανε και η Νικόλ Κίντμαν.

Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όπως αποκαλύπτει κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Reuters ο 88χρονος τσαγκάρης, μεταξύ των διασημοτήτων που προτιμούν να τον επισκέπτονται οι ίδιοι στο κατάστημά του είναι π Ορλάντο Μπλουμ και η Τζόντι Φόστερ. Από εκεί και πέρα όμως δεν είναι ικανός να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Μετά δυσκολίας θυμάμαι το όνομά μου», θα εξηγήσει.

Παντρεμένος με την Καλλιόπη, μία Ελληνίδα αρμένικης καταγωγής, πήγε μαζί της στο Λος Άντζελες 60 χρόνια πριν για να εργαστεί. Αρχικά, επισκεύαζαν παπούτσια σε μεγάλα πολυκαταστήματα, αργότερα όμως, το 1988 άνοιξαν το δικό τους τσαγκάρικο στο Μπέβερλι Χίλς.

Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο ίδιος εργάζεται στο πίσω μέρος του καταστήματός του έχοντας δίπλα του λίγους έμπιστους υπαλλήλους, ενώ μόνο όταν χρειάζεται έξτρα βοήθεια καταφεύγει σε κάποιους γνωστούς του τεχνίτες από τη Λατινική Αμερική.

Η φήμη του είναι τόσο μεγάλη που πολλοί πελάτες θέλουν να του μιλήσουν. Ο Αρτούρο δεν αρνείται και πολλές φορές μάλιστα μαγεύει τις πελάτισσές του μιλώντας τους για ταγκό. «Στην ηλικία των 88 είναι λίγο ενοχλητικός, αλλά είναι η καρδιά και η ψυχή αυτού του μαγαζιού και ο κόσμος θέλει να τον βλέπει», θα πει ο μοναδικός του εγγονός που έχει αναλάβει πλέον τα ηνία της επιχείρησης.

Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο ίδιος θα εξομολογηθεί ότι ο παππούς του τον δίδαξε όχι μόνο τα μυστικά του επαγγέλματος, αλλά και την υπομονή και την αξία που έχει το χιούμορ στη συναναστροφή με τον πελάτη.

Μέχρι πότε όμως θα εργάζεται 88χρονος Αρτούρο; Πιθανότατα όσο του το επιτρέπει το αφεντικό, ο εγγονός του. «Αυτό με κρατάει υγιή», θα πει ο Αζινιάν και θα συμπληρώσει: «Αν δε δουλέψω, το μυαλό θα σταματήσει να “δουλεύει” κι αυτό».

Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ο τσαγκάρης του Χόλιγουντ -Ο μάγος των Louboutin και Jimmy Choo και η Ελληνίδα σύζυγός του [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Πηγή: REUTERS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αρτούρο Αζινιάν Τσαγκάρης Χόλιγουντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ