Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές: Ολες οι τελευταίες οδηγίες για τους συμμετέχοντες - iefimerida.gr

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές: Ολες οι τελευταίες οδηγίες για τους συμμετέχοντες

PANELLADIKES
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2015 και χιλιάδες συμμετέχοντες θα βρεθούν στις αίθουσες με την ελπίδα να περάσουν στις σχολές της επιλογής τους.

Οι εξετάσεις ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι και των τριών κατευθύνσεων.

Το θέμα της Εκθεσης θα γίνει γνωστό λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν και θα μπορούν να βγουν από την αίθουσα οι πρώτοι υποψήφιοι, ενώ, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων θα αποφασίσει την ώρα ανάρτησης των θεμάτων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες

Οσοι συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές θα πρέπει να έχουν μαζι τους

  • Δελτίο εξεταζόμενου
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Δύο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο χρώμα)
  • Μολύβι
  • Γόμα
  • Γεωμετρικά όργανα
  • Μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό

Ωρα εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ. και είναι κοινή για τους υποψήφιους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης έως τις 8 το πρωί, ενώ, δεν θα μπορούν να φύγουν πριν από τις 9.

Στις 68.345 οι διαθέσιμες θέσεις

Περίπου 105.000 υποψήφιοι καλούνται να διεκδικήσουν μια από τις 68.345 διαθέσιμες θέσεις (εκτός από τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Εμπορικού Ναυτικού).

Ειδικότερα, οι 44.200 θέσεις ανήκουν σε πανεπιστήμια και εκκλησιαστικές ακαδημίες με τις υπόλοιπες 24.145 θέσεις να ανήκουν στα ΤΕΙ.

Ειδικά μαθήματα και ολοκλήρωση των εξετάσεων

Οι εξετάσεις στα υποχρεωτικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου, ενώ, οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν από 17 έως και 24 Ιουνίου.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για το 2015

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ