Υποκρισία από το Charlie Hebdo: Εθεσε δημοσιογράφο σε διαθεσιμότητα για άρθρα κατά των τζιχαντιστών - iefimerida.gr

Υποκρισία από το Charlie Hebdo: Εθεσε δημοσιογράφο σε διαθεσιμότητα για άρθρα κατά των τζιχαντιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για υποκρισία κατηγορείται το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo αφού έθεσε σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο του, που έχει λάβει απειλές για τη ζωή της λόγω των άρθρων της κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Η 33χρονη Γαλλο-Μαροκινή Ζινέμπ κατηγόρησε τους εργοδότες της, ότι την τιμώρησαν τέσσερις μήνες μετά την τζιχαντιστική επίθεση που άφησε 12 νεκρούς.

«Είμαι σοκαρισμένη που ένα περιοδικό το οποίο έχει λάβει τόσο μεγάλη υποστήριξη μετά τις επιθέσεις τον Ιανουάριο θα μπορούσε να δείξει τόσο μικρή υποστήριξη για έναν από τους εργαζομένους του, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση όπως και όλοι στην ομάδα και έχει αντιμετωπίσει απειλές,» είπε στη Le Monde.

«Ο σύζυγός μου έχασε τη δουλειά του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Μαρόκο, όταν οι τζιχαντιστές ανακάλυψαν το χώρο εργασίας του. Απειλείται η ζωή μου και αναγκάζονται να ζω με φίλους ή σε ξενοδοχείο και η δίοικηση του περιοδικού με απολύει. Bravo Charlie» δήλωσε.

Η Ελ Ραζούι και ο σύζυγός της, μαροκινός συγγραφέας Τζαουάντ Μπενάισι, από τον Φλεβάρη δέχονται απειλές για τη ζωή τους στο Twitter από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι από το ΙSIS.

Η κίνηση αυτή του περιοδικού προκάλεσε την οργή και των μέσων μαζικής ενημέρωσης με χιλιάδες να αποκαλούν την απόφαση «παράλογη» και να κατηγορούν το περιοδικό για υποκρισία.

Ο συγγραφέας Πάτρικ Πελού δήλωσε: «Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε από την επίθεση. Είναι δυσάρεστο και άδικο να καλούν σε πειθαρχική συνάντηση ένα μέλος του περιοδικού που εξακολουθεί να υποφέρει απίστευτα. Το παράδοξο είναι ότι το περιοδικό έχει λάβει βραβεία για την ελευθερία της έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα περνάει από πειθαρχικό ένα δημοσιογράφο του οποίου η ζωή απειλείται».

Ο Ολιβερ Φαρλί έγραψε: «Η έλλειψη της αυτο-συνείδησης της διοίκησης του Charlie Hebdo είναι απίστευτη»

Ο Ρομέν Μπρουλέ είπε: «Ακόμα και το Charlie Hebdo δεν είναι πλέον Charlie.»

Από την πλευρά του περιοδικού, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα απολυθεί η Ελ Ραζούι. Είπε ότι ο δημοσιογράφος απλώς κλήθηκε από τη διοίκηση για να τις υπενθυμίσουν τις ευθύνες και τα καθήκοντα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ