Βενιζέλος: Η υπόθεση Ακη έφθειρε το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η υπόθεση Ακη έφθειρε το ΠΑΣΟΚ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έφθειρε το κόμμα και την παράταξή μου» τόνισε κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των "χρυσών μιζών" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οπως παραδέχθηκε, δωροδοκία μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα και τις αποφάσεις.

«Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα,μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες εάν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά». Οπως διευκρίνισε «μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με την συμμετοχή τους» και πρόσθεσε: «Με λυπεί, για παράδειγμα, που για άλλη υπόθεση δικάζονται στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε το πολιτικό κόστος του ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου : «Είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπουργός. Η παράταξη μου έχει υποστεί πολιτική φθορά από την υπόθεση που εκδικάζεται. Εσείς, δικάζετε την υπόθεση από την αρχή και υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του νόμου περί ευθύνης υπουργών επισημαίνοντας ότι «ευτυχώς που υπάρχει το Σύνταγμα διότι αλλιώς κάθε πολιτική απόφαση μπορεί να μετατραπεί σε ποινική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ