Υπό κατάληψη περισσότερα από 500 σχολεία στη χώρα - iefimerida.gr

Υπό κατάληψη περισσότερα από 500 σχολεία στη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φουντώνει το κύμα των σχολικών καταλήψεων καθώς πάνω από 500 σχολεία βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη ενώ υπάρχουν καταγγελίες για περιστατικά εισόδου εξωσχολικών ατόμων στις καταλήψεις.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο «Εθνος», ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, καταγγέλει ότι σε πολλά υπό κατάληψη σχολεία της περιφέρειάς του εισέρχονται καθημερινά εξωσχολικά άτομα (μετανάστες κλπ) ενώ έφτασε στο σημείο να μιλάει για φαινόμενα όπου το σχολείο έχει μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη.

Οι καταλήψεις στα σχολεία στην αρχή του σχολικού έτους τείνουν να γίνουν παράδοση εδώ και 20 χρόνια, ωστόσο φέτος οι μαθητές έχουν μία ακόμα «δικαιολογία» για αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας καθώς στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν αποσταλεί τα σχολικά βιβλία ενώ υπάρχει η χρόνια έλλειψη υποδομών. Αποτέλεσμα; Μέσα σε λίγες μέρες οι καταλήψεις διπλασιάστηκαν και πλέον σε 500 σχολεία σε όλη τη χώρα δεν γίνονται μαθήματα. Για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, στο υπουργείο Παιδείας εξετάζουν διάφορες λύσεις όπως μαθήματα το Σάββατο και περιορισμό εκδρομών...

Παράλληλα, οι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εξαγγείλει αποχή για τις 5 και 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των απεργιών της ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ