Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για επενδύσεις στην Ελλάδα -Οι ευκαιρίες που γεννά η κρίση

Μια διαφορετική προσέγγιση για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα της κρίσης κάνει με ρεπορτάζ της η ανταποκρίτρια της εφημερίδας με έδρα το Αμπού Ντάμπι «The National».

Οπως γράφει η Omaira Gill, «ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση αγκομαχά να αποπληρώσει τα χρέη της και η οικονομία δείχνει λίγα σημάδια βελτίωσης» το ενδιαφέρον βρίσκεται «στο παρασκήνιο», εκεί όπου «οι επενδυτές εξακολουθούν να βλέπουν την Ελλάδα με ενδιαφέρον».

Αλλωστε, το σλόγκαν είναι: «Αν ψάχνεις να αγοράσεις φθηνά, η Ελλάδα είναι το μέρος».

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Αραβικών Εμιράτων του βετεράνου επενδυτή και διαχειριστή κεφαλαίων στο Franklin Templeton Investments, Μαρκ Μόμπιους. «Ο Μόμπιους βλέπει την Ελλάδα ως μια ζωντανή επιλογή για επενδύσεις» γράφει η Gill.

«Από μια μακροπρόθεσμη σκοπιά, υπάρχει μια ευκαιρία να επενδύσεις σε εταιρείες που είναι υποτιμημένες, αλλά προσφέρουν την προοπτική πως αυτό “θα γυρίσει”» αναφέρει ο διαχειριστής επενδύσεων ύψους 40 δισ. δολαρίων.

«Υπάρχει η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αποπληρώσει τα χρέη της, τότε όλος ο δημοσιονομικός τομέας θα διαλυθεί. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε τους ισολογισμούς μιας σειράς χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, θα διαπιστώσετε ότι μόνο ένα μικρό μέρος των περιουσιών τους συμπεριλαμβάνονται στο ελληνικό δημόσιο χρέος. Ετσι, όσο θα λαμβάνει χώρα η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, τόσο τα τραπεζικά ιδρύματα θα επωφελούνται» προσθέτει ο Μόμπιους.

Η δημοσιογράφος της «The National» επισημαίνει πως ο Αμερικανός επενδυτής «δεν είναι ο μόνος που ενθαρρύνει τους επενδυτές να δουν με πιο καλό μάτι την Ελλάδα» και παραθέτει μια σειρά από συνεντεύξεις από επενδυτές που επέλεξαν τη χώρα μέσα στην κρίση είτε για να επενδύσουν για πρώτη φορά, είτε για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες επενδύσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ