Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά βρέθηκαν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν μόλις εντόπισαν τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να καταφθάνει στη συγκέντρωση. Εντύπωση όμως προκάλεσε η απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η απουσία Τσίπρα από τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Χθες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφερόταν πως ο πρωθυπουργός θα έδινε το «παρόν» στη συγκέντρωση των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως από εκεί θα έστελνε ακόμα ένα μήνυμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Τελικά, σήμερα αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να μην πάει στις εκδηλώσεις.

Παρά την απουσία του από τη συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας έστειλε μέσω Τwitter το δικό του μήνυμα για την Πρωτομαγιά.

«Οι αγώνες μας για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Aξιοπρέπεια θα νικήσουν» αναφέρει στο μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σταρ (και) στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Βαρουφάκης

Πρωτοφανείς σκηνές στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά. Δεκάδες κάμερες, φωτογραφικοί φακοί, δημοσιογράφοι και συγκεντρωμένοι έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών, αν και αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, έκλεψε όλα τα φώτα. Επί δεκαπέντε λεπτά τον περικύκλωσαν δημοσιογράφοι και δεκάδες κάμερες και περπατούσαν μαζί του. Ταυτόχρονα, συγκεντρωμένοι τον πλησίαζαν για τον συγχαρούν, του έσφιγγαν το χέρι, ενώ κάποιες γυναίκες του φώναζαν «Γιάνη, σ' αγαπάμε».

Τα social media πήραν φυσικά φωτιά, ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί περιγράφουν σκηνές υποδοχής ροκ σταρ.

Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: Sooc

Σκουρλέτης: Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά κόκκινες

Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά κόκκινες, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο κόσμος της εργασίας υπέστη μεγάλη ζημιά τα τελευταία 5 χρόνια, συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι σήμερα η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό. Αυτός ο αγώνας είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι «αυτά που υποσχεθήκαμε τα τηρούμε».

Σκεφτικός ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μία συμφωνία η οποία θα μας πηγαίνει πίσω και στην ουσία θα επαναφέρει στην χώρα μνημόνια». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος και τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε μεταξύ άλλων λόγο για ξεχωριστή Πρωτομαγιά, ενώ σημείωσε ότι με την υποστήριξη του κόσμου η κυβέρνηση μπορεί να πάει μπροστά.

«Η σημερινή πρωτομαγιά είναι ξεχωριστή. Η εργατική τάξη της χώρας μας αγωνίζεται και αντιστέκεται. Η εργατική τάξη της χώρας μας και ο ελληνικός λαός στηρίζει τις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για μια θετική συμφωνία», ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Μια συμφωνία συμβατή με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης με τις ριζοσπαστικές δεσμεύσεις. Εχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό που μας δίνει δύναμη και κουράγιο».

Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, στην πλατεία Συντάγματος

Στρατούλης: Η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις απόψεις της έως το τέλος

Προβληματισμένος έδειχνε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων που συνομιλούσε με πολίτες.

Οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης δεν είναι απλά «κόκκινες», είναι «κατακόκκινες», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις απόψεις της έως το τέλος, υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης και σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει τίποτε. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλη λεηλασία στα εισοδήματά τους».

Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Με ανοιξιάτικη διάθεση η Ρένα Δούρου

Καπελάκια, μαρινιέρα, γυαλιά ηλίου: Με ανοιξιάτικη διάθεση και στυλ μέλη της κυβέρνησης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατέβηκαν στην πορεία για την Πρωτομαγιά.

Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Με καπέλο και γιλέκο ο Νίκος Βούτσης

Χαμογελαστή, με μια ερυθρόλευκη μαρινιέρα -αντί για την κλασική λευκή και γαλάζια- η Ρένα Δούρου βρέθηκε από νωρίς στη συγκέντρωση. Ομως, αυτός που έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τους συγκεντρωμένους ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Φορώντας καπέλο για να προστατεύεται από τον ήλιο, αλλά φορώντας κατάμαυρα ρούχα, έσφιξε τα χέρια με πολλούς που έσπευσαν να του μιλήσουν και συγκέντρωσε τα φλας κατά τη διάρκεια της πορείας.

Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Εργατική Πρωτομαγιά -Ο σταρ Βαρουφάκης και η απουσία Τσίπρα [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Βέβαια, αυτό που συνέβη με τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν πρωτοφανές και έδωσε το στίγμα σε μια κατά τα άλλα υποτονική -σε σχέση με το παρελθόν- πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση. Φωνές, χειροκροτήματα, δεκάδες φωτογράφοι, επευφημίες ήταν τα χαρακτηριστικά της υποδοχής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνησ Πρωτομαγιά συγκεντρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ