Μια Μαγιάτικη στραπατσάδα

Το όνομα της, από την ιταλική λέξη strapazzare.

Πράγματι, θέλει κακομεταχείριση στα υλικά αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο: Strapazzare σημαίνει κακομεταχειρίζομαι ή κόβω μικρά κομματάκια. Και τα δύο μας χρειάζονται για να πετύχουμε αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
  • 6 αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις περνάμε στον τρίφτη
  • Εγώ προτιμώ να τις κόβω σε κομματάκια, έτσι δεν γίνεται χυλός το πιάτο
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες, χωρίς λάδι
  • Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους
  • Μόλις κοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε από τη φωτιά
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι
  • Περιχύνουμε τις ντομάτες και βάζουμε πάλι στη φωτιά
  • Ανακατεύουμε καλά, στραπατσάρουμε τα υλικά
  • Μην το παραψήσετε, στεγνώνει και χάνει τη γλύκα του!

Οταν σερβίρετε, βάλτε από πάνω τη φέτα και το πιπέρι

Καλή Πρωτομαγιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή στραπατσάδα αυγά ντομάτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ