Το όνομα της, από την ιταλική λέξη strapazzare.
Πράγματι, θέλει κακομεταχείριση στα υλικά αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο: Strapazzare σημαίνει κακομεταχειρίζομαι ή κόβω μικρά κομματάκια. Και τα δύο μας χρειάζονται για να πετύχουμε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
- 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
- 6 αυγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις περνάμε στον τρίφτη
- Εγώ προτιμώ να τις κόβω σε κομματάκια, έτσι δεν γίνεται χυλός το πιάτο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες, χωρίς λάδι
- Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους
- Μόλις κοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε από τη φωτιά
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι
- Περιχύνουμε τις ντομάτες και βάζουμε πάλι στη φωτιά
- Ανακατεύουμε καλά, στραπατσάρουμε τα υλικά
- Μην το παραψήσετε, στεγνώνει και χάνει τη γλύκα του!
Οταν σερβίρετε, βάλτε από πάνω τη φέτα και το πιπέρι
Καλή Πρωτομαγιά!