Πίτα με αυγά και μπέικον, η κις λορέν

Ερχεται από τη Λορένη της Γαλλίας και είναι πεντανόστιμη.

Δεν μπορώ να πω ότι είναι διαιτητικό πιάτο, αλλά σε μικρές ποσότητες είναι ένα υπέροχο φαγητό και πολύ καλός μεζές.

Υλικά

  • Ζύμη έτοιμη για αλμυρές πίτες
  • 200 γραμμάρια μπέικον καλής ποιότητας
  • 150 γραμμάρια τυρί Εμμενταλ τριμμένο 
  • Ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος 20 cl
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα ταψάκι μικρό
  • Τσιμπήστε την με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει
  • Ψήστε τη ζύμη για 15 λεπτά
  • Στο μεταξύ, κόψτε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 3 αυγά.
  • Βάλτε πιπέρι
  • Προσθέστε το μπέικον και το τριμμένο τυρί
  • Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και ρίξτε το μείγμα
  • Προσέξτε να πάει το μπέικον και το τυρί ομοιόμορφα παντού
  • Ψήστε για 30 λεπτά
  • Η Κις Λορέν θα φουσκώσει και θα γίνει πανέμορφη
  • Ξαναζεσταίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πίτα ζαμπόμ συνταγή κις λορέν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ