Το άντρο του vintage στην καρδιά της Αθήνας: Αισθητική μίας άλλης εποχής [εικόνες] - iefimerida.gr

Το άντρο του vintage στην καρδιά της Αθήνας: Αισθητική μίας άλλης εποχής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφή στο παρελθόν κάνει η οδός Πρωτογένους στην Αθήνα, φέρνοντας στη μόδα την ιδιαίτερη αισθητική του vintage με ρούχα και τα έπιπλα αλλοτινών καιρών.

Το στενό πολύβουο δρομάκι του Ψυρρή αντιστέκεται στη μιζέρια των καιρών με καταστήματα που λειτουργούν μαζί σαν μία οικογένεια όπου όλοι οι καλοί χωράνε.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η αρχή έγινε με το κατάστημα Παλιοσυνήθειες, έναν μικρό χώρο με εκατοντάδες vintage έπιπλα και διακοσμητικά για το σπίτι. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του, Αδαμαντία Πανά «το μαγαζί διαθέτει μία μεγάλη συλλογή Vintage επίπλων και αντικειμένων για το σπίτι και παράλληλα λειτουργεί ως ανταλλακτήριο για ανθρώπους που έχουν βαρεθεί τα παλιά τους έπιπλα, ή για νέους που δεν θέλουν στο φοιτητικό σπίτι τον παλιό μπουφέ της γιαγιάς: Αναλαμβάνουμε να τα πάρουμε από το σπίτι και παράλληλα τους προσφέρουμε καλύτερες τιμές σε δικά μας αντικείμενα. Είναι ανακύκλωση πραγμάτων.»

Με παρόμοια λογική λειτουργεί ακριβώς δίπλα και το Treasure House Boutique, ένας θησαυρός vintage ρούχων. Ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Καρράς συλλέγει εδώ και 10 χρόνια ρούχα παλαιότερων δεκαετιών από αποθέματα βιοτεχνιών και ιδιωτικές συλλογές στη Γαλλία και την Ιταλία. Οπως εξηγεί «η ιδέα προέκυψε από τα ταξίδια μου. Στην αρχή έφερνα ρούχα για φίλους και τελικά δικτυώθηκα με ξένες αγορές και έβρισκα ρούχα και αξεσουάρ που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα κι έτσι αποφάσισα να το προχωρήσω.» Στο κατάστημα βρίσκει κανείς εκπληκτικά ρούχα από το '45 το '50 το '60 και το '70, ενώ τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν και κομμάτια του '80 και του '90


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πρωτογένους Ψυρρή μαγαζιά vintage Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ