Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, αμφότεροι μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υποδέχθηκε εγκάρδια τον κ.Μίλερ στο γραφείο του, με τις πρώτες πληροφορίες από την συνάντηση να κάνουν λόγο για συζήτηση περί σύστασης ομάδας εργασίας για την προώθηση του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη, τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και ενός «οδικού χάρτη» που θα περιγράφει τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς.

Η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έως τα σύνορα με τα Σκόπια συνεπάγεται μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Και σε αυτό το έργο έχουν ποντάρει πολλά στην ελληνική κυβέρνηση.

Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Συνάντηση Τσίπρα - Μίλερ παρουσία Λαφαζάνη για τον αγωγό [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ο κ.Μίλερ μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε «Έγιναν διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το σχέδιο οικοδόμησης κατασκευής αγωγού αερίου, από τα σύνορα με την Τουρκία. Το σχέδιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί ως Ρωσικό-Ευρωπαϊκή κοινοπραξία. Τώρα υπάρχουν οι ευρωπαϊκές εταιρίες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε αυτό το σχέδιο. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτό το σχέδιο θα υλοποιείται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αυτό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τη ρωσική πλευρά. Η ρωσική πλευρά και η Gazprom εγγυώνται ότι μέσα από το έδαφος της Ελλάδος θα μεταφέρει έως 47 δις κυβικά μέτρα και αναμφίβολα τέτοιος όγκος μεταφοράς θα δώσει τις δυνατότητες για την Ελλάδα να πάρει εμπορική πίστωση για υλοποίηση άλλων σχεδίων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας μιλερ Λαφαζάνης Gazprom αγωγός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ