Tάρτα με ντομάτες, η αποκορύφωση - iefimerida.gr

Tάρτα με ντομάτες, η αποκορύφωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με θυμάρι και φρέσκο βασιλικό, η Μεσόγειος στο πιάτο.

Τώρα που αρχίζουν να γλυκαίνουν οι ντομάτες και ο βασιλικός που έχουμε φυτέψει στη γλάστρα μας έδεσε καλά τα φύλλα του, ήρθε η ώρα για την πιο γευστική τάρτα του κόσμου.
Θα ήταν καλύτερο να κάνετε τη ζύμη μόνοι σας αντί να αγοράσετε έτοιμη. Θα σας δώσω τη συνταγή παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε με την συνταγή για την υπέροχη τάρτα ντομάτας.


Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες για τη σάλτσα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες για τη γέμιση
  • 10 φέτες μοτσαρέλα
  • 3 κουταλιές σούπας θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτα
  • Ταμπάσκο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο και τις κομμένες ντομάτες
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές θυμάρι, την πάστα ντομάτας και μερικές σταγόνες ταμπάσκο για να γίνει η σάλτσα μας ελαφρά καυτερή
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά, να φύγουν τα υγρά και να αναδυθούν τα αρώματα
  • Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι
  • Σκεπάζουμε με τις φέτες μοτσαρέλα
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας
  • Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι που μας έμεινε
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ½ ώρα
  • Πριν σερβίρουμε ψιλοκόβουμε από πάνω τον βασιλικό
  • Δεν έχετε ποτέ ξαναφάει τόσο νόστιμη τάρτα!

Οι μαύρες ελίτσες από πάνω, είναι εντελώς προαιρετικές

Tάρτα με ντομάτες, η αποκορύφωση | iefimerida.gr 0

Η συνταγή για τη ζύμη, με αγνά υλικά

  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 300 γραμμάρια φαρίνα για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια νερό
Tάρτα με ντομάτες, η αποκορύφωση | iefimerida.gr 1

Εκτέλεση

Tάρτα με ντομάτες, η αποκορύφωση | iefimerida.gr 2
  • Βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ
  • To βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι λιωμένο
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό
  • Τα υλικά δένουν και έχουμε μια ομοιογενή  ζύμη
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώσπου να ξεκουραστεί
  • Την απλώνουμε και αφού την βάλουμε στο ταψάκι την τρυπάμε με ένα πηρούνι αρκετές φορές
Tάρτα με ντομάτες, η αποκορύφωση | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τάρτα ντομάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ