Φορτσάκης: Αν έκοβαν το ρεύμα, το νερό και το wi-fi οι καταληψίες θα έφευγαν από την Πρυτανεία - iefimerida.gr

Φορτσάκης: Αν έκοβαν το ρεύμα, το νερό και το wi-fi οι καταληψίες θα έφευγαν από την Πρυτανεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθύνες στη κυβέρνηση επιρρίπτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Πρυτανείας.

Ο κ. Φορτσάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στους καταληψίες, ενθαρρύνοντας έτσι τις απαιτήσεις του.

Παράλληλα, τόνισε πως ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης αρχίζει σιγά σιγά να απαξιώνεται από το εξωτερικό, ενώ είναι αποκομμένο από τις βασικές του λειτουργίες.

Ο πρώην πρύτανης υπογράμμισε πως η βία είναι η έσχατη λύση τονίζοντας πως «θα ήταν αρκετό να κλείσουμε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το Wi-Fi και σιγά-σιγά θα έβγαιναν τα παιδιά».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις όταν το θέμα είναι προστασία του πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας ακόμη πως το κέντρο της Αθήνας γίνεται χώρος ανομίας.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες σχετικά με την αντιμετώπιση των καταλήψεων, λέγοντας πως ο αρμόδιος υπουργός δεν ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς φοβάται την αντίδραση του συναδέλφου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ