Κάντε τη νηστεία ανυπέρβλητη λιχουδιά!
Υλικά
- Φακές μαύρες ή πράσινες (δοκιμάστε τις πράσινες, είναι πολύ καλές)
- 2 φετούλες σολωμό καπνιστό
- 1 μήλο
- Ελαιόλαδο
- Κρυμμύδι ξερό
- Ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- Λίγη κάπαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις φακές σε κρύο νερό
- Βάλτε στην κατσαρόλα σας ένα φύλλο δάφνης και χοντρό αλάτι
- Βράστε της είτε σε χύτρα για 20 λεπτά, είτε σε κατσαρόλα για 45 λεπτά
- Το θέμα είναι να παραμείνουν al dente και να μη γίνουν σούπα
- Στραγγίστε καλά τις φακές και αφήστε τις να ρίξουν όλα τα νερά
- Κόψτε το σολωμό σε λεπτές φετούλες
- Τοποθετήστε σε σαλατιέρα τις φακές και τον σολωμό
- Χοντροκόψτε το κρεμμύδι και ρίξτε το από πάνω
- Προσθέστε, αλάτι, πιπέρι, κάπαρη, τα φύλλα βασιλικού και κομματάκια μήλο
- Σε ένα μπολάκι ρίξτε το λάδι και το ξύδι και κάντε μια σος
- Περιχύστε το φαγάκι σας, είναι αξεπέραστο!
ΤΙΡ: Αν θέλετε να την εμπλουτίσετε μπορείτε να προσθέσετε ελίτσες (χωρίς κουκούτσι π.χ) ή και κομματάκια φέτας, κομματάκια ώριμου αβοκάντο, λιαστές ντομάτες, ώριμα ντοματίνια.