Ζήστε πιο... αργά - Μια νέα συνταγή ευτυχίας - iefimerida.gr

Ζήστε πιο... αργά - Μια νέα συνταγή ευτυχίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δουλειά, η πόλη, οι άλλοι: ζούμε με εκατό χιλιόμετρα την ώρα. Από το πρωί ως το βράδυ δεν παίρνουμε χρόνο ούτε για να φάμε, ούτε για να περπατήσουμε ούτε για να κάνουμε παύσεις.

Ολα αυτά είναι πηγή στρες, κούρασης και αγωνίας. Αλλά ακόμη κι αν είναι δύσκολο να παίρνουμε χρόνο όποτε θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα για να ζούμε σε πιο αργό ρυθμό.


Σιγά-σιγά τα γεύματα

Ζήστε πιο... αργά - Μια νέα συνταγή ευτυχίας | iefimerida.gr 0


Συνήθως τρώμε πάρα πολύ γρήγορα! Αποτέλεσμα, προβλήματα στομαχικά, προβλήματα εντέρων, πολλά κιλά και άγχος. Μπορούμε το πρωί να παίρνουμε το πρωινό σε πιο αργό ρυθμό, για παράδειγμα. Δημητριακά, γάλα, φρούτα, χυμό, ψωμί, ό,τι θέλει ο καθένας. Το μεσημέρι μπορούμε να κάνουμε μια παύση τουλάχιστον 30 λεπτά για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας σε αργό ρυθμό. Το σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά για να νιώσει χορτάτο. Το να τρώει κάποιος πολύ γρήγορα και να μη μασάει αρκετά το φαγητό έχει σαν αποτέλεσμα να καταβροχθίζει μεγάλες ποσότητες και να έχει κακή πέψη.
Πάρτε επίσης το χρόνο να ετοιμάζετε τα γεύματά σας οι ίδιοι, όταν έχετε χρόνο. Μπορείτε έτσι να διαχειρίζεστε μόνοι σας το περιεχόμενο του πιάτου που θα φάτε, να είστε σίγουροι ότι το φαγητό είναι πιο υγιεινό και να βάζετε ακριβώς την ποσότητα που θέλετε να καταναλώσετε.
Μπορείτε να ετοιμάζετε ένα lunchbox από το σπίτι σας για το μεσημεριανό, το οποίο θα έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ. Είναι η ελάχιστη πολυτέλεια για τον εαυτό σας. Απολαύστε την προετοιμασία και μαγειρέψτε κάτι απλό, θα σας ξεκουράσει.


Αναπαυθείτε

Ζήστε πιο... αργά - Μια νέα συνταγή ευτυχίας | iefimerida.gr 1


Μην αμελείτε τον ύπνο σας, πρέπει να κοιμάστε αρκετά για να νιώθετε ξεκούραστοι και σε φόρμα. Μην κοιμάστε αργά, διαβάστε πριν κοιμηθείτε παρά να βλέπετε τηλεόραση. Ετσι θα κοιμάστε πιο ήσυχα και πιο γρήγορα. Βρείτε επίσης τον χρόνο για έναν μεσημεριανό υπνάκο. Αν αυτό είναι αδύνατο καθημερινά, κάντε το τα σαββατοκύριακα. 30 λεπτά αρκούν για να ξεκουραστείτε χωρίς να ριψοκινδυνεύεσετε τον βραδυνό ύπνο. Το να βυθίζεστε σε ύπνο δεν έχει νόημα, κλειστά μάτια σε καλό περιβάλλον, είναι ό,τι πρέπει.


Μην παίρνετε μέσα μεταφοράς που αγχώνουν

Ζήστε πιο... αργά - Μια νέα συνταγή ευτυχίας | iefimerida.gr 2


Τα μποτιλιαρίσματα αγχώνουν, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ακόμη και αν έχετε αρκετή απόσταση να κάνετε ως τη δουλειά, προτιμήστε το περπάτημα ή επιλέξτε το μετρό. Κατεβείτε μια στάση πριν το γραφείο ώστε να μπορέσετε να περπατήσετε ως εκεί και να πάρετε τον πρωινό αέρα, είναι πολύ αγχολυτικό. Η δυνατότητα να πάτε με το ποδήλατο είναι η καλύτερη επιλογή, αν και επικίνδυνη στις μεγάλες πόλεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζωή αργά Σιέστα γραφείο στρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ