Με κακοκαιρία η έξοδος του Πάσχα -Χιόνια, βροχή και άνεμοι δυσκολεύουν τους εκδρομείς - iefimerida.gr

Με κακοκαιρία η έξοδος του Πάσχα -Χιόνια, βροχή και άνεμοι δυσκολεύουν τους εκδρομείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κάνει τη χάρη στους εκδρομείς του Πάσχα ο καιρός, αφού η Μεγάλη Πέμπτη ξημέρωσε με βροχή, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο και χιόνια, δυσκολεύοντας την έξοδο των περισσοτέρων από την Αθήνα.

Στα πελάγη οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7 με 9 μποφόρ, ενώ σε όλη τη χώρα βρέχει καταρρωκτωδώς από τα ξημερώματα. Μάλιστα δεν λείπουν τα χιόνια, ακόμη και στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυκλοφορία στην Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί Αθηναίοι αποφάσισαν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα για κάποιο νησί του Αιγαίου, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα. Η πληρότητα στα πλοία φτάνει το 100%, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται μέχρι στιγμής κανονικά. Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ οι άνεμοι από το μεσημέρι ενισχύονται και θα φθάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.Πάντως, το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε από τον Πειραιά, το δρομολόγιο του ταχύπλοου sea zet για Τήνο - Μύκονο - Νάξο - Θήρα λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, ενώ για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα είναι σε ισχύ και σήμερα (Μεγάλη Πέμπτη) στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Ανάλογα μέτρα έχει λάβει στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης και η Τροχαία Πειραιά, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων η οποία λόγω των έργων του μετρό, αλλά και της εξόδου των εκδρομέων από το λιμάνι είναι αυξημένη.

Για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 17, το Μεγάλο Σάββατο 8 και την Κυριακή του Πάσχα 4.

Από το λιμάνι της Ραφήνας για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 11 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 10, το Μεγάλο Σάββατο 6 και την Κυριακή του Πάσχα ένα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 8 δρομολόγια, 5 τη Μεγάλη Παρασκευή και 4 το Μεγάλο Σάββατο. Για την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχει ακόμα προγραμματισμός.

Ωστόσο, η Ανάσταση και το ψήσιμο του οβελία αναμένεται να γίνουν με σχετικά καλό καιρό, καθώς, παρά τους δυνατούς ανέμους, οι βροχές σιγά σιγά θα εξασθενούν και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Ο καιρός μέχρι το Πάσχα

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στις νοτιότερες περιοχές πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη

Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε άνοδο η θερμοκρασία.

Παρόμοια θα είναι η κατάσταση την Κυριακή του Πάσχα. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα βρίσκεται η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ