Public Issue: Πόσοι στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα - iefimerida.gr

Public Issue: Πόσοι στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΖΙΑΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευρύτερη αποδοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγράφει το «Πολιτικό Βαρόμετρο» Απριλίου της Public Issue.Ειδικότερα σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία για την «Αυγή της Κυριακής» η νέα κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του 70% των πολιτών.

Επτά στους δέκα εκφράζουν ικανοποίηση από το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ένα 50% δηλώνει ότι «ανακουφίστηκε» από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται ότι το 52% θεωρεί σωστή τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ, το 26% την επικρίνει.

Παράλληλα, το 70% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, με ένα 23% να λέει «όχι», ενώ, το 67% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία της Public Issue, φαίνεται ότι το 63% των πολιτών εγκρίνει τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ, ο Αλέξης Τσίπρα φαίνεται πως υπερτερεί έναντι του Αντώνη Σαμαρά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αλ. Τσίπρας με 62% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς με 20%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση Public Issue Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ