Τί είπαν Λαμπρινίδης - Νταβούτογλου - iefimerida.gr

Τί είπαν Λαμπρινίδης - Νταβούτογλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση, στην έδρα του ΟΗΕ, που κράτησε περίπου 40 λεπτά είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου. Συζήτησαν τα θέματα της περιοχής και των διμερών σχέσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας.


Αναφερόμενος σε δηλώσεις και ενέργειες που έχουν γίνει από την τουρκική πλευρά το τελευταίο διάστημα, ο κύριος Σταύρος Λαμπρινίδης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επανέλαβε την ανάγκη για μείωση της έντασης, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την άποψη ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας θα ήταν καλό να γίνει μέσα σε ένα κλίμα που να είναι επιτρέψει να είναι πιο παραγωγικό. Με άλλα λόγια, η κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Λευκωσία αλλά και το Ισραήλ ουσιαστικά "παγώνουν" τη διαδικασία πραγματοποίησης του συμβουλίου και το παραπέμπουν στις καλένδες.

Ο κ. Λαμπρινίδης σημείωσε προς τον τούρκο ομόλογό του ότι η Λευκωσία έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσεις έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ της με σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών της πόρων. Ζήτησε δε να αποφευχθούν κινήσεις που πλήττουν τη σταθερότητα στην περιοχή. Από την πλευρά του ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε τις πάγιες τουρκικές θέσεις και έμεινε αμετακίνητος στην άποψη ότι η Αγκυρα απαντά σε μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr, tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ