Φιλέτο σολωμού με σπανάκι

Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι μια κουταλιά μελιού!

Υλικά

  • 1 φιλέτο φρέσκου σολωμού καλής ποιότητας
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σουσάμι
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 καλό τηγάνι

Εκτέλεση

  • Βάλτε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό
  • Μην τσακίζετε το σπανάκι, να βγει άθικτο

Θα μπορούσατε να το παρουσιάσετε ακόμη και έτσι το σπανάκι σας, είναι πανέμορφο!

  • Ζεστάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο στο τηγάνι
  • Ξεκινήστε να τηγανίζετε τον σολωμό με την πέτσα προς τα κάτω, σε μέτρια φωτιά
  • Σε αυτό το σημείο ρίξτε το τηγάνι το μέλι
  • Γυρίστε τον σολωμό και ψήστε ακόμη 3 λεπτά από την άλλη πλευρά
  • Ξαναγυρίστε μια φορά για να τυλιχτεί στην σάλτσα μελιού και είναι έτοιμο
  • Στραγγίστε το σπανάκι
  • Σε ένα άλλο τηγάνι χρυσίστε το σουσάμι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
  • Είναι ένα πιάτο ευπαρουσίαστο και εξαιρετικά υγιεινό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σολωμός μέλι σπανάκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ