Αγκαλιάστε το με φρέσκα, βιολογικά λαχανικά.
Κάντε το κοτόπουλο νόστιμο και υγιεινό, όσο χρειάζεται. Η συνταγή που σας δίνω είναι "ανεβασμένη", γιατί θα βάλετε και λίγο τσίλι.
Υλικά
- 2 στηθάκια κοτόπουλου ή και μπούτι -Ο,τι κομμάτια έχετε
- Πατάτες μικρές, για φούρνο
- 2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα κομμάτια
- 4 ντοματούλες, κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Λίγο τσίλι, αν σας αρέσουν τα καυτερά
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 225 βαθμούς
- Τοποθετήστε όμορφα τα υλικά στο σκεύος
- Μην φοβάστε το τσίλι, δίνει μια μικρή επίγευση πολύ χρήσιμη
- Ραντίστε τα υλικά με το ελαιόλαδο και ρίξτε μπόλικη ρίγανη
- Αφθονο αλάτι και πιπέρι
- Λίγο νερό για να βράσει σωστά
- Τυλίξτε το σκεύος καλά με αλουμινόχαρτο ώστε το φαγητό να βράσει
- Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό, ώστε να έχει υγρά και νόστιμη σάλτσα όταν θα είναι έτοιμο
- Βγάλτε το αλουμινόχαστο από το σκεύος 20 λεπτά πριν το τέλος και κατεβάστε το φούρνο στους 180 βαθμούς.