Το κοτόπουλο στα καλύτερά του

Αγκαλιάστε το με φρέσκα, βιολογικά λαχανικά.


Κάντε το κοτόπουλο νόστιμο και υγιεινό, όσο χρειάζεται. Η συνταγή που σας δίνω είναι "ανεβασμένη", γιατί θα βάλετε και λίγο τσίλι.


Υλικά

  • 2 στηθάκια κοτόπουλου ή και μπούτι -Ο,τι κομμάτια έχετε
  • Πατάτες μικρές, για φούρνο
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 ντοματούλες, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Λίγο τσίλι, αν σας αρέσουν τα καυτερά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 225 βαθμούς
  • Τοποθετήστε όμορφα τα υλικά στο σκεύος
  • Μην φοβάστε το τσίλι, δίνει μια μικρή επίγευση πολύ χρήσιμη
  • Ραντίστε τα υλικά με το ελαιόλαδο και ρίξτε μπόλικη ρίγανη
  • Αφθονο αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο νερό για να βράσει σωστά
  • Τυλίξτε το σκεύος καλά με αλουμινόχαρτο ώστε το φαγητό να βράσει
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό, ώστε να έχει υγρά και νόστιμη σάλτσα όταν θα είναι έτοιμο
  • Βγάλτε το αλουμινόχαστο από το σκεύος 20 λεπτά πριν το τέλος και κατεβάστε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ