Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει -Γιατί συμβαίνει αυτό - iefimerida.gr

Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει -Γιατί συμβαίνει αυτό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν μετράτε ψυχαναγκαστικά την κάθε θερμίδα που τρώτε και παρολαυτά δεν χάνετε βάρος, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε τι πάει στραβά. Σύμφωνα με τους ειδικούς το μέτρημα των θερμίδων είναι αυτό που μας παχαίνει.

Πως εξηγούν οι ερευνητές, μπορεί να τρώτε το σωστό αριθμό θερμίδων αλλά τον λάθος τύπο, γεγονός που θα σας αφήσει πεινασμένους και χωρίς να χάνετε κιλά.

Μία νέα εκπομπή με τίτλο «The Truth About Calories» που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες στην βρετανική τηλεόραση με παρουσιαστή τον δρ Κρις βαν Τάλεκεν εξηγεί πώς μπορείτε να φτιάχνετε μικρά γεύματα και να κόβετε θερμίδες χωρίς να χρειαστεί να τις μετράτε, καθώς και ποιες τροφές θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Μάλιστα το βασικό, σύμφωνα με τον βαν Τάλεκεν δεν είναι να μετράτε τις θερμίδες αλλλα να τις καταναλώνετε έξυπνα:

Ορισμένες θερμίδες είναι δύσκολο να αφομοιωθούν και ως εκ τούτου σας κρατάνε χορτάτους, ενώ άλλες είναι υγρές θερμίδες που θα έχουν μικρό αντίκτυπο στην διατροφή σας.

«Προφανώς μπορείτε να φάτε ότι θέλετε – αλλά να έχετε κατά νου ότι τρόφιμα όπως η σοκολάτα και τα ανθρακούχα ποτά περιέχουν κενές θερμίδες που δεν σας αφήσουν απόλυτα χορτασμένους» εξηγεί.

Ακόμα και γιαούρτια δεν είναι χρήσιμα, πολλά από αυτά είναι απλά ζάχαρη και γεύση και δεν θα σας χορτάσουν. Τα πιο ικανοποιητικά είδη τροφίμων είναι η πρωτεΐνη και τα τρόφιμα γλυκαιμικού δείκτη που σας χορταίνουν πραγματικά, όπως τα αυγά, το τυρί και τα φασόλια.

Ο Δρ βαν Τάλεκεν συστήνει επίσης «ογκώδη, δύσπεπτα τρόφιμα» όπως το κατσαρό λάχανο και το μπρόκολο. «Θα πάρει πολύ χρόνο να τα αφομοιώσετε και θα κάψετε περισσότερες θερμίδες».

Μία εξίσου καλή ιδέα είναι η σούπα, αφού σας χορταίνει περισσότερο από το να τρώγατε τα υλικά της σκέτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει το πρόσθετο συστατικό του νερού που σας γεμίζει.

Αυτό το τρικ επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο που τα τρόφιμα είναι μαγειρεμένα. Για παράδειγμα, μια ωμή μπριζόλα είναι πιο δύσκολο να αφομοιωθεί απότι μια καλά ψημένη. Ετσι χορταίνετε περισσότερο.

Και ενώ μια μπριζόλα και πατάτες μπορεί να έχουν περίπου 1.000 θερμίδες, αυτό μπορεί να μειωθεί εύκολα αν τις μαγειρέψετε αλλιώς.

Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει -Γιατί συμβαίνει αυτό  | iefimerida.gr 0
Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει -Γιατί συμβαίνει αυτό  | iefimerida.gr 1
Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει -Γιατί συμβαίνει αυτό  | iefimerida.gr 2
Ανατροπή: Το μέτρημα των θερμίδων παχαίνει -Γιατί συμβαίνει αυτό  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θερμίδες κιλά πάχος δίαιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ