Η Friesland - Campina μετέφερε την παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Η Friesland - Campina μετέφερε την παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Ελλάδα να ζει ένα καθημερινό δράμα με μέτρα, ύφεση και ανεργία, υπάρχουν όμως και ξένες εταιρείες που βλέπουν αυτό το περιβάλλον ως πρόσφορο για να επενδύσουν στη χώρα μας. Αυτό δείχνει η απόφαση του ολλανδικού ομίλου Friesland - Campina να μεταφέρει τις παραγωγικές δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική επένδυση στην ελληνική γαλακτοβιομηχανία από ξένα κεφάλαια μετά από αρκετές δεκαετίες. Συγκεκριμένα, η ολλανδική εταιρεία μετέφερε όλη την παραγωγή γάλακτος υψηλής παστερίωσης από τη Γερμανία στην Πάτρα επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Στην ίδια περιοχή η Friesland - Campina είχε εδώ και καιρό εργοστάσιο στο οποίο παρασκευάζει γνωστό γιαούρτι. Με τη νέα επένδυση, το εργοστάσιο πολλαπλασίασε την παραγωγική του ικανότητα και απέκτησε τη δυνατότητα για να παράγει και γάλα υψηλής παστερίωσης.

Επιπλέον, η ολλανδική εταιρεία έχει υπογράψει πολυετή συμβόλαια με ελληνικές κτηνοτροφικές μονάδες, από τις οποίες θα αγοράζει το γάλα ενώ παρέχει στους κτηνοτρόφους και υποδομή για να πετύχουν μείωση του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοίδη, υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον ολλανδικών επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ