Με μπουλντόζες κατεδαφίζουν μνημεία οι τζιχαντιστές [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Με μπουλντόζες κατεδαφίζουν μνημεία οι τζιχαντιστές [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατεδάφιση της αρχαίας πόλης της Nimrud από τους τζιχαντιστές κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τον ΟΗΕ να κάνει λόγο για έγκλημα πολέμου.

Οι πολιτιστικοί θησαυροί του Ιράκ είναι πλέον στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Μετά την λεηλασία μουσείου της Μοσούλης με βαριοπούλες και της βιβλιοθήκης, σειρά είχε η ισοπέδωση των ερειπίων της Nimrud με μπουλντόζες.

Η καταστροφή των μνημείων αποτελεί μέρος της συστηματικής εκστρατείας των τζιχαντιστών κατά του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Με μπουλντόζες κατεδαφίζουν μνημεία οι τζιχαντιστές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το Ισλαμικό κράτος τονίζει πως οι αρχαίοι ναοί και τα αγάλματα είναι λανθασμένα είδωλα και γι΄ αυτό πρέπει να κατεδαφιστούν.

Ο Abdulamir Hamdani,Ιρακινός αρχαιολόγος από το Stony Brook Univercity της Νέας Υόρκης αναφέρει πως «Επόμενο θύμα θα είναι η πόλη Hatra», η οποία είναι ασυναγώνιστης ομορφιάς με ελληνιστικές και ρωμαϊκές επιρροές.

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του μίλησε για έγκλημα πολέμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ