Φίλης: Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να δώσει ποσό από το επίδομα σίτισης για την ανθρωπιστική κρίση - iefimerida.gr

Φίλης: Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να δώσει ποσό από το επίδομα σίτισης για την ανθρωπιστική κρίση

(EUROKINISSI//ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κοινωνικό της πρόσωπο καλεί ο Νίκος Φίλης να δείξει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσω της παραχώρησης ποσοστού από τα τροφεία για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99.5, σχολίασε ακόμη την συλλογική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της διοίκησης και των συνδικαλιστών στη ΔΕΗ και τα νέα επιδόματα που προβλέπει αυτή να δοθούν.

«Άκουσα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που είπε την άποψή της και λογικό είναι κάθε εργαζόμενος να θέλει να αυξήσει το μισθό του, αλλά πιστεύω ότι εδώ υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε όχι στο πλαίσιο της κοινής λογικής, αλλά της κοινωνίας», ανέφερε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια τόνισε πως «όταν δίνεται μια μάχη για να βρούμε ευρώ το ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και δίνεται μια μάχη για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και ουσιαστικά τη διεύρυνση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις συμβάσεις και τις διαπραγματεύσεις, δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι μπορούν να υπάρξουν "προνομιακές" εφαρμογές αυτών των πολιτικών», υπογραμμίζοντας:

«Ιδιαίτερα όταν μια συλλογική σύμβαση δεν είναι αποτέλεσμα μιας σκληρής ταξικής πάλης, αλλά αποτέλεσμα μιας διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης που θέλει να φανεί αρεστή, προφανώς, στους εργαζόμενους, για να παραμείνει. Στο παρελθόν όχι (δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό). Τώρα, δεν ξέρω. Υπάρχει μια ιδιορρυθμία με την ανατροπή που φέρνει η παρούσα κυβέρνηση, δεν υπάρχει συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. Παραμένουν νόμος, ωστόσο, οι παλαιές διοικήσεις. Δεν θέλω να απαξιώσω τον κ. Ζερβό, όμως λέω ότι σε μια κοινωνία που υφίσταται όσα υφίσταται με την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις δεν μπορούμε να λύνουμε αυτά τα ζητήματα με "προνομιακό" τρόπο».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Φίλης πρότεινε στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να δώσει ένα ποσό από τα τροφεία στην ανθρωπιστική κρίση.

«Μια καλή κίνηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα ήταν, αφού κατέκτησε με τον τρόπο των διαβουλεύσεων που γνωρίζουμε, αυτά τα 30 εκατ. ευρώ τροφεία να τα δώσει για την ανθρωπιστική κρίση. 200 εκατ. δίνει η νέα κυβέρνηση, θα μπορούσε να βρει άλλα 4 από εκεί. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι είναι ένα συνδικάτο που έχει αποδείξει κοινωνική ευαισθησία στο παρελθόν. Για διάφορες τακτικές και άλλα πράγματα μπορεί να επικριθεί, αλλά έχει επιδείξει κοινωνική ευαισθησία. Και περιμένω μια απάντηση», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ