Οι Γερμανοί θέλουν επανάσταση και πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός ευθύνεται για τη φτώχεια και την πείνα - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί θέλουν επανάσταση και πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός ευθύνεται για τη φτώχεια και την πείνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας στους πέντε Γερμανούς θεωρούν ότι η επανάσταση και όχι η μεταρρύθμιση, είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν τα επίπεδα ζωής στη χώρα, σύμφωνα με μία αποκαλυπτική έρευνα, στην οποία ο ένας στους τρεις δήλωσε ότι ο καπιταλισμός ευθύνεται για τη φτώχεια και την πείνα.

Στην έρευνα του Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid, για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου, το συμπέρασμα που εξήχθη ήταν ότι 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία. Το αντίστοιχο ποσοστό στη δυτική Γερμανία ανέρχεται στο 37%.

Ακόμη, πάνω από το 60% θεωρεί ότι δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία στη χώρα τους, με το επιχείρημα ότι η οικονομία έχει μεγαλύτερη εξουσία από το εκλογικό σώμα. Το 48% εξέφρασε το φόβο ότι υπάρχει σήμερα μία βαθιά ριζωμένη ξενοφοβία στη Γερμανία, ενώ το 20% τρέμει την άνοδο μίας νέας μορφής φασισμού στη χώρα.

Το ριζοσπαστικό κόμμα η Αριστερά παραμένει ισχυρό στα κρατίδια που ανήκαν στο παρελθόν στη ανατολική Γερμανία, 25 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της χώρας το 1990.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Δημοσκόπηση καπιταλισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ