Βενιζέλος: Ολα τα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ολα τα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα τα μέτρα που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση θα ισχύσουν μέχρι κεραίας, επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, εξαπολύοντας ταυτοχρόνως σφορδή επίθεση κυρίως κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τον οποίο ουσιαστικά κατηγόρησε για διεθνή υπονόμευση της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών παρουσίασε με δραματικό τρόπο την κατάσταση της Ελλάδας στη διεθνή συγκυρία και επισήμανε ότι μόνο μέσα από το τρίπτυχο που επαναβεβαίωσε η σημερινή κυβερνητική επιτροπή υπάρχει τρόπος να αναστραφεί η κατάσταση.

«Εχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μια ρευστή κατάσταση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιτρέπει στους σπεκουλαδόρους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ», είπε και εξήγησε ότι «μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση έχει σημασία να μην γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα».

Μίλησε δηλαδή για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012 που θα πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, για τον προϋπολογισμό του 2012 που θα πρέπει να φέρει πρωτογενή πλεονάσματα και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν μείωση των δαπανών και αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Με αυτούς τους άξονες, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα μιλήσει στους επιτελείς της Τρόικα μέσω της αυριανής τηλεδιάσκεψης κι αμέσως μετά θα συνεδριάσει ξανά η κυβερνητική επιτροπή για να εξειδικεύσει τις όποιες νέες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι όλα τα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν πλήρως είναι αυτά τα οποία προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.

Πάντως, η επίθεση που έκανε ο κ. Βενιζέλος τόσο στον κ. Αντώνη Σαμαρά, όσο και σε όσους μιλάνε κατά της προσπάθειας που γίνεται για δημοσιονομική ανόρθωση της χώρας (δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί κ.λπ.) ήταν οξύτατη και ευθεία.

Ειδικότερα για τον κ. Σαμαρά είπε ότι τον ενημέρωσε αμέσως μετά τις συναντήσεις του στην Πολωνία και γι' αυτό ένιωσε οδυνηρή έκπληξη όταν τον άκουσε στη Θεσσαλονίκη τόσο κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, όσο και στη συνέντευξη Τύπου.

Προσπαθησε ουσιαστικά να τον παρουσιάσει ως υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας λέγοντας ότι όταν λέγονται τόσο ανεύθυνα πράγματα από τόσο επίσημα χείλη αυτό κοστίζει πολύ ακριβά στη χώρα, στον προϋπολογισμό, στο εισόδημα και την περιουσία του κάθε πολίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε αναφερόμενος κυρίως σε δημοσιογράφους και συνδικαλιστές.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση τη κατάστασης και των βαρών που καλείται να σηκώσει ο ελληνικός λαός και υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά του μέτρου της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ