Σαμαράς: «Όχι σε συγκυβέρνηση - Εκλογές εδώ και τώρα» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Όχι σε συγκυβέρνηση - Εκλογές εδώ και τώρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς., ενώ τόνισε πως θα πρέπει να δώσει ο λαός καθαρή λύση και ζήτησε εκλογές.Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ.Σαμαράς υποστήριξε πως ούτε ο κ.Παπανδρέου ούτε ο κ. Βενιζέλος έχουν καταλάβει την καθίζηση στην οποία βρίσκεται η χώρα και πως κανείς από την κυβέρνηση δεν βλέπει τι γίνεται έξω. «Στην εποχή της βαθιάς ύφεσης έχουμε γίνει φορολάτρες. Η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη σε ένα λάθος και δεν μπορεί να ξεφύγει. Δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που να θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης "περπατάει".» Παράλληλα, άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών μιλώντας για «ερασιτεχνική μπλόφα» με την τρόικα και «συμφωνία – φιάσκο» με την Φινλανδία για τις εγγυήσεις. Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση δήλωσε ότι η Ν.Δ. έχει πει ναι σε νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τόνισε ότι δεν κυβερνά η Ν.Δ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσέλαβε από την πίσω πόρτα 25.000 προσλήψεις.

Εκλογές τώρα - Οχι συγκυβέρνηση

Στη συνέχεια ο κ.Σαμαράς τόνισε πως πλέον χρειάζονται καθαρές λύσεις και είπε «όχι» σε συγκυβέρνηση και ζήτησε για μία ακόμη φορά εκλογές. Υποστήριξε μάλιστα πως η Ευρώπη γνωρίζει ότι η συνταγή απέτυχε και είναι έτοιμη να δώσει μία ευκαιρία σε μία νέα κυβέρνηση προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. «Δεν θα χάσω δόση αλλά θα αξιοποιήσω όσο χρόνο χρειαστεί για να τους πείσω για την πολιτική μου».

Σε ερώτηση για τη συναίνεση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως το «πρόβλημα είναι πολιτικό» και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «πελαγοδρομεί, και είναι επόμενο αφού ζει υπαρξιακή κρίση». Η Ν.Δ. συμφώνησε να βάλει πλάτη και να «αφαιρέσουμε τα προνόμια Φωτόπουλου, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει το κάνει;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς.
«Το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές, όπως οι εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

«Το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές, όπως οι εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαινος ότι σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο κόσμος θέλει κυβέρνηση που κρατά το τιμόνι σταθερά». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, τόνισε ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς καλύπτεται απόλυτα από τη ΝΔ και έκανε λόγο για «συμμαχίες των προθύμων».

Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου

Για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην επαναδιαπραγμάτευση κάνεις ότι μπορείς για να την δεχθούν και οι προϋποθέσεις είναι τρεις:

1. Θα τους ρωτήσεις; "Υπάρχει πρόβλημα στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται;" Όλοι λένε ότι το πρόγραμμα πάει πάρα πολύ άσχημα.

2. Θα πρέπει να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο Β, το οποίο εμείς έχουμε πλήρες και κοστολογημένο.

3. Χρειάζεται σαφής εντολή του λαού για επαναδιαπραγμάτευση, για την επανεκκίνηση, που θα κάνουν ισχυρότερο αυτόν που θα επαναδιαπραγματευτεί».

Άνοιγμα επαγγελμάτων

Σε ερώτηση ποια είανι η θέση της Ν.Δ. για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλου, σχετικά τη στοχοποίηση υπουργών, ο κ. Σαμαράς είπε ότι κατανοεί το κίνημα «δεν πληρώνω», όμως όταν πλήττεται το δημόσιο συμφέρον δεν το δέχεται. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Θ.Λυμπερόπουλο είπε πως καταδικάζει τη συγκεκριμένη δήλώση. Στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων έκανε λόγο για προχειρότητα από την πλευρά του κ. Ραγκούση, ενώ τόνισε πως η μεγάλη συγκέντρωση αδειών θα προκαλέσει φαινόμενα καρτέλ. Ωστόσο τάχθηκε υπέρ κριτηρίων στο άνοιγμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πιο πολλά φαρμακεία από ότι στην Αυστρία!

Εξεταστική για το Μνημόνιο

Ερωτηθείς για το εάν θα προχωρήσει σε εξεταστική για τον τρόπο που ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, είπε: «Πρέπει να έχω ντοκουμέντα για να κατηγορήσω κάποιον. Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια για το ποιος οδηγησε τα spread από το 200 της Ν.Δ. στο 2.000 σήμερα, αλλά και να μάθει γιατί δεν δανειστήκαμε χρήματα που μπορούσαμε να δανειστούμε στην αρχή. Ό,τι έχω πει ισχύει, ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια».

Η ΝΔ θα είναι αμείλικτη με θέματα διαφθοράς

Στη συνέχεια επεσήμανε πως ο λαός θα πρέπει να μάθει τί συνέβη το τρίτο τρίμηνο του 2009, ποια είναι η αλήθεια για όσα ακούστηκαν με τις παραιτήσεις στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Για τη διαφθορά και την ατιμωρησία στην Ελλάδα ο κ.Σαμαράς δήλωσε πως όπου υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης της αλήθεια η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη. Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. θα είναι δίπλα στην αλήθεια και η υπόθεση με την ΕΛΣΤΑΤ αν επαληθευτεί θα είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση και όχι μόνο ηθικής τάξεως.

Σε ερώτηση για τη διαπλοκή, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ισχύει η πρότασή του για το Πόθεν Έσχες για όποιον έγινε από υφυπουργός και πάνω από τη Μεταπολίτευση και μετά, καθώς επίσης να ελέγξει η Δικαιοσύνη εξαρχής όλα τα Πόθεν Έσχες για πιθανές αποκλίσεις.

Για την εφεδρεία στο Δημόσιο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε πως η πρόταση του κόμματός του για την εφεδρεία δεν ανέφερε πουθενά απολύσεις, σε αντίθεση με αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση. Προειδοποίησε μάλιστα την κυβέρνηση να μην προβεί σε απολύσεις με κομματικά κριτίρια και είπε πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη λογική του ρεβανσισμού. Η Ν.Δ. προτείνει εφεδρεία σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη με βασικό μισθό μέχρι τη σύνταξη, για όσους είναι κοντά στη σύνταξη, η δεύτερη θα αφορά τις ηλικίες 40 - 50 για δύο χρόνια και η τρίτη για τις ηλικίες 30 - 40 ετών για ένα χρόνο. Στην περίπτωση που στο χρονικό διάστημα που μεσολαβήσει όσοι είναι σε εφεδρεία,δεν έχουν βρει δουλειά θα πρέπει να αλλάξουν τα χρονοδιαγράμμα, ενώ υποστήριξε πως θα υπάρχει και περίοδος μαθητείας για προσαρμοστούν οι εργαζόμενοι στις μετατάξεις. Σε καμία περίπτωση όμως η ΝΔ δεν θα προβεί σε απολύσεις.

Πρωθυπουργός της δραχμής

Σε ερώτηση για το τί απαντά στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ, ότι θέλει να γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής,. ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως για πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή έχουν μιλήσει μόνο τα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος και αυτές είναι κουβέντες της πεντάρες. «Γα τη μιζέρια και την καταστροφολογία ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση θα πρέπει να απολογηθούν. Ο πρωθυπουργός έχει κρατηθεί στην κυβέρνηση με ψέματα, ψευτοδιλήμματα αλλά και με το ζητά τη σιωπή της αντιπολίτευσης. Μόλις όμως πούμε κάτι που τους ενοχλεί αρχίζει η προπαγάνδα. Ο κόσμος όμως ξέρει και παρακολουθεί.»

Φόρμα εργασίας για τους υπουργούς

Σε ερώτηση για το ποια στελέχη θα επιλέψει να τοποθετήσει στην κυβέρνηση του, αλλά και να θα αξιοποιήσει υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως για να μπει κάποιος στην κυβέρνησή του θα πρέπει «πριν ράψει κοστούμι, να έχει λερωμένη φόρμα εργασίας».

Για την ΑΟΖ

Για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως σε αυτό το σημείο δεν χωράνε αντιπολιτευτικές κορώνες, καθώς πάνω από όλα είναι το συμφέρον της Ελλάδας. Χαρακτήριστε μάλισταε τον ορισμό και την εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ ως το νέο όραμα για τη χώρα.

Η θέση των νέων είναι στην Ελλάδα

Ερωτηθείς για την ανεργία των νέων και το κύμα φυγής προς το εξωτερικό, ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως υπάρχει απαισιοδοξία και ανασφάλεια, αλλά τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστεί δεύτερη ξενιτιά όπως εκείνη του '50 και του '60 και κάλεσε τους νέους να μείνουν και να γίνουν δημιουργικοί στον τόπο τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ