Βίζερ και Κοστέλο έτοιμοι να έρθουν στην Αθήνα μόλις κλείσει η συμφωνία - iefimerida.gr

Βίζερ και Κοστέλο έτοιμοι να έρθουν στην Αθήνα μόλις κλείσει η συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Eurogroup είχε την πρόθεση να αποστείλει ήδη από σήμερα στην Αθήνα τον επικεφαλής του Euroworking Group Τομας Βίζερ και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, ώστε να επεξεργασθούν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το μείγμα πολιτικών και διαρθρωτικών αλλαγών που θα οδηγούσε σε συμφωνία για την επόμενη φάση του ελληνικού προγράμματος.


Επειδή όμως η Ελλάδα έβαλε βέτο και δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup η άφιξη του τεχνικού κλιμακίου πάγωσε. Θεωρείται ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Στο πλαίσιο αυτό ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται τις επόμενες τέσσερις ημέρες να έχει διαρκείς επαφές με τεχνοκράτες των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ προκειμένου να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις τα οποία θα αποτελέσουν τα προαπαιτούμενα, αλλά και τη βάση, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.
Ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσει σήμερα στη Συνοδό Κορυφής στις Βρυξέλλες τους ηγέτες για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Η συζήτηση για την Ελλάδα, που θα είναι το τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αναμένεται να περιοριστεί στην ενημέρωση του επικεφαλής του Eurogroup και σε μια περιορισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν πρόκειται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ