Tα πάντα για τα Γκράμι: Η νέα πρόκληση της Μαντόνα, οι Μινώταυροι επί σκηνής, η πολιτική [βίντεο] - iefimerida.gr

Tα πάντα για τα Γκράμι: Η νέα πρόκληση της Μαντόνα, οι Μινώταυροι επί σκηνής, η πολιτική [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα όνομα κρατήστε: Sam Smith. Ηταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της 57ης απονομής βραβείων Grammy στο Λος Αντζελες ξημερώματα σήμερα. Και αφιέρωσε τα βραβεία του σε μία πρώτη ερωμένη του γιατί χάρη σε αυτήν έγιναν όλα εφικτά: Σε ευχαριστώ που μου ράγισες την καρδιά γιατί έτσι κέρδισα τέσσερα Grammys» είπε από την σκηνή.

Tα πάντα για τα Γκράμι: Η νέα πρόκληση της Μαντόνα, οι Μινώταυροι επί σκηνής, η πολιτική [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο 22χρονος Αγγλος τραγουδιστής της soul αναδείχθηκε καλύτερος νέος καλλιτέχνης, πήρε το βραβείο καλύτερο τραγουδιου και καλύτερης ηχογράφησης για το Stay With Me, αλλά και για το καλύτερο ποπ φωνητικό άλμπουμ για το ντεπούτο του με το In the Lonely Hour. Και αν η σαρωτική του νίκη δεν παραξένεψε πολλούς, έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο Beck πήρε το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ για το λυρικό και μελαγχολικό του Morning Phase – άφησε εκτός τα φαβορί Βeyonce και Smith – η ντίβα περιορίστηκε σε βραβεία σε τρεις άλλες λιγότερο σημαντικές κατηγορίες.

Tα πάντα για τα Γκράμι: Η νέα πρόκληση της Μαντόνα, οι Μινώταυροι επί σκηνής, η πολιτική [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πρωταγωνιστής λοιπόν στα Grammys ήταν ο Sam Smith αλλά και οι απίστευτες εμφανίσεις που έκαναν οι Madonna, Sia, Kanye West, Beyonce και Ed Sheeran. Αλλωστε αυτά τα βραβεία αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή της παγκόσμιας βιομηχανίας μουσικής και τα μεγάλα αστέρια ανυπομονούν να αποδείξουν πως δεν έχουν χάση ούτε μια πιθαμή από το ταλέντο και την λάμψη τους.


Η Beyoncé κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο R&B τραγούδι, και την καλύτερη R&B εμφάνιση για το Drunk In Love, αλλά και ένα βραβείο για τον ήχο στο άλμπουμ που φέρει το ονομά της. Ο Φάρελ κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο σύγχρονο άλμπουμ (urban contemporary album) για το GIRL και για την καλύτερη σόλο εμφάνιση και βίντεο για το τραγούδι του Happy. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του οι χορευτές του έκαναν την περίφημη χειρονομία που σημαίνει «ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείς» που έγινε σύμβολο εναντίον της αστυνομικής βίας με θύματα Aφροαμερικανούς μετά το Φέργκιουσον.

Tα πάντα για τα Γκράμι: Η νέα πρόκληση της Μαντόνα, οι Μινώταυροι επί σκηνής, η πολιτική [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ομως και ο Prince, που παρουσίασε ένα βραβείο, αναφέρθηκε στην καμπάνια Black Lives Matter campaign: «Πως τα βιβλία και οι ζωές των μαύρων, έτσι και τα άλμπουμ μετράνε ακόμα». Ο Eminem κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο ραπ αλμπουμ προκαλώντας... ανακούφισε σε όσους φοβόντουσαν ότι θα το έπαιρνε ο Αυστραλός Iggy Azalea που κατηγορείται πως ιδιοποιείται την Αφροαμερικανική αστική κουλτούρα.

Tα πάντα για τα Γκράμι: Η νέα πρόκληση της Μαντόνα, οι Μινώταυροι επί σκηνής, η πολιτική [βίντεο] | iefimerida.gr 3


Οι ρυθμοί της βραδιάς ανέβηκαν στα ύψη όταν εμφανίστηκε η Μαντόνα με ένα αποκαλυπτικό ρούχο ματαντόρ και μια ομάδα από χορευτές μινόταυρους που την συνόδευσαν στην περφόρμανς της για το Living for Love από το νέο της άλμπουμ Rebel Heart.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν όμως η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα με ένα βίντεο που αναφερόταν στη σεξουαλική βία « Δεν είναι Οk, πρέπει να σταματήσει... Είναι στο χέρι μας, στο χέρι όλων μας, ν αδημιουργήσουμε μια κουλτούρα που δεν ανέχεται τη βία. Που οι επιζώντες επιθέσεων βρίσκουν υποστήριξη και που όλοι οι νέοι -άντες και γυναίκες- μπορούν φτάσουν όπου τους οδηγήσουν το ταλέντο και τα όνειρά τους.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γκράμι βραβεία Μαντόνα Σαμ Σμιθ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ