Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν τα νησιά Γκαλαπάγκος λόγω προσάραξης πλοίου - iefimerida.gr

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν τα νησιά Γκαλαπάγκος λόγω προσάραξης πλοίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί τα νησιά Γκαλαπάγκος στον Ειρηνικό Ωκεανό, όταν φορτηγό πλοίο που μεταφέρει πετρέλαιο, προσάραξε και απειλεί το παγκόσμια μοναδικό οικοσύστημα του νησιωτικού συμπλέγματος.

Στις 28 Ιανουαρίου, το φορτηγό πλοίο Floerana, που προμηθεύει τα νησιά με είδη πρώτης ανάγκης, και το οποίο μετέφερε επικίνδυνο φορτίο εκτός από 45.000 λίτρα καυσίμων, προσάραξε στην περιοχή των Γκαλαπάγκος.

Είναι το τρίτο πλοίο που προσαράζει τον τελευταίο χρόνο στα Γκαλαπάγκος, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ ανακήρυξε τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι αρχές εργάζονται για να ασφαλίσουν το πλοίο προκειμένου να μην διαρρεύσουν στην θαλάσσια περιοχή καύσιμα ή επικίνδυνα υλικά.


«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις επίσημες αρχές να επέμβουν άμεσα», δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου Γκαλαπάγκος στο πρακτορείο ειδήσεων Agence France Press. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί λέγοντας ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει παρέλθει.


Τα νησιά Γκαλαπάγκος, έγιναν διάσημα για το σπάνιο οικοσύστημά τους και τον τεράστιο αριθμό ενδημικών ειδών, αλλά κυρίως χάρη στον Δαρβίνο, ο οποίος εκεί έκανε τις μελέτες που οδήγησαν στη θεωρία της εξέλιξης της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ