Κέικ στο Εθνικό Θέατρο: Η σχέση μας με το «ξένο» μέσα από μια καθημερινή σκηνή μιας πολυκατοικίας - iefimerida.gr

Κέικ στο Εθνικό Θέατρο: Η σχέση μας με το «ξένο» μέσα από μια καθημερινή σκηνή μιας πολυκατοικίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Τι είναι το Κέικ; Είναι το θεατρικό έργο του σημαντικού και πολυβραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, ένα κείμενο φαινομενικά ρεαλιστικό που διαρκεί όσο το ψήσιμο ενός κέικ και εκθέτει στη σκηνή τις διαφορές, τις αντιλήψεις, τα στερεότυπα των ενοίκων μιας πολυκατοικίας. Μιας πολυκατοικίας που είναι η χώρα μας.

Κέικ στο Εθνικό Θέατρο: Η σχέση μας με το «ξένο» μέσα από μια καθημερινή σκηνή μιας πολυκατοικίας | iefimerida.gr 0


Το Εθνικό Θέατρο επαναλαμβάνει από 13 Φεβρουαρίου, το «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, στη Σκηνή – «Νίκος Κούρκουλος». Με αφετηρία ένα καθημερινό περιστατικό, το ψήσιμο ενός κέικ για την υποδοχή της κόρης του διαχειριστή από το εξωτερικό, ξεσπάει ένας «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των ενοίκων όταν πληροφορούνται ότι κάποιος από αυτούς πετάει τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας. Η διαδικασία για την ανακάλυψη του «ενόχου» θα οδηγήσει τους γείτονες σε βίαιες αντιδράσεις, αλλά και σε ενδιαφέρουσες εκμυστηρεύσεις, ενώ ο διαχειριστής προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους «υπόπτους», μεταξύ των οποίων είναι και ένας μετανάστης.

Κέικ στο Εθνικό Θέατρο: Η σχέση μας με το «ξένο» μέσα από μια καθημερινή σκηνή μιας πολυκατοικίας | iefimerida.gr 1

Η μηδενική ανοχή απέναντι στον ξένο αποκαλύπτει τις αγκυλώσεις μεγάλης μερίδας της κοινωνίας και οδηγεί αναπόφευκτα στη σύγκρουση των ηρώων, αλλά και σε απρόβλεπτες αποκαλύψεις. Είναι, τελικά, δυνατόν να συνυπάρξουν όλοι μαζί αρμονικά και να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις που τους εμποδίζουν να κατανοήσουν ο καθένας τη διαφορετικότητα του άλλου;

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
Πέτρος: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Σάσα: Μίνα Αδαμάκη
Μπάμπης: Μάξιμος Μουμούρης
Αγκρόν: Λαέρτης Μαλκότσης

Κέικ στο Εθνικό Θέατρο: Η σχέση μας με το «ξένο» μέσα από μια καθημερινή σκηνή μιας πολυκατοικίας | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ