«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της δεν θα χρεοκοπήσει» - iefimerida.gr

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της δεν θα χρεοκοπήσει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης των Νικόλα Σαρκοζί, Ανγκελα Μέρκελ και Γιώργου Παπανδρέου, τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης και πως αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της δεν θα φτάσει στη χρεοκοπία.

Η γερμανική Bild έχει ως τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη του ευρώ» και επισημαίνει πως η αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή των δεσμεύσεων της Ελλάδας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων. Το Spiegel κάνει αναφορά στην κρίση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις Ρέσλερ για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Θετικά είναι και τα μηνύματα από τον γαλλικό Τύπο, με τη Figaro να γράφει «Γαλλία και Παρίσι θεωρούν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, υπό τον όρο όμως της αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Monde, «Σαρκοζί και Μέρκελ κάλεσαν την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», ενώ η Liberation κάνει αναφορά και στην υποβάθμιση των γαλλικών τραπεζών «Μετά την υποβάθμιση της Societe Generale και της Credit Agricole, ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ προσπάθησαν να καθησυχάσουν τις αγορές».

Νωρίς το πρωί το Associated Press μετέδιδε πως «Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεσμεύτηκαν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Τετάρτης, ότι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις για τη μείωση του χρέους». Οι New York Times γράφουν «Γερμανία και Γαλλία στηρίζουν την Ελλάδα» και σημειώνουν πως «στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης δεν ελήφθη κάποια νέα απόφαση, αλλά στόχος ήταν να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι δύο πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης δεν θα αφήσουν την κρίση χρέους στην Ελλάδα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Τέλος η «Washington Post».αναφέρει πως «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, καθησυχάζοντας έτσι όσους φοβούνται τη δημοσιονομική κατάρρευση της ευρωζώνης και οδηγώντας σε άνοδο τις χρηματαγορές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ