Alco: Ανετη πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 4,4% αλλά χωρίς αυτοδυναμία - Επτακομματική Βουλή [πίνακες]

Ανετο προβάδισμα 4,4% έναντι της ΝΔ διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μακριά όμως από την αυτοδυναμία καθώς διαφαίνεται επτακομματική Βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε 15-17 Ιανουαρίου και δημοσιεύεται στο protothema.gr, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «τσιμπάει» μισή μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση, φτάνοντας στο 31,7% ενώ αντιστοίχως η ΝΔ χάνει 0,5% συγκεντρώνοντας 27,3%.

Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη Ποτάμι και Χρυσή Αυγή ενώ καθοριστικής σημασίας για την εκλογική έκβαση και την αυτοδυναμία είναι η πορεία των ΑΝΕΛ που στη συγκεκριμένη μέτρηση περνούν το κατώφλι του 3% και μπαίνουν στη Βουλή. Εκτός, μένει πάλι το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,1 %.

Σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εισροή ψηφοφόρων από την ΝΔ. Στην Κουμουνδούρου μετακινούνται το 11,5% όσων ψήφισαν ΝΔ, ενώ η αντίστροφη ροή, (από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ) είναι απογοητευτική για τη Συγγρού - μόλις 2%.

Σημαντική είναι και η «αιμορραγία» του ΠΑΣΟΚ: Χάνει το 23,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 12,5% προς την ΝΔ και 10,5% προς το Κίνημα.

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο ποσοστό, κοντά στο 11%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Δημοσκόπηση Alco

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ