Οι γυναίκες του Σταύρου -Δυναμικές και υποψήφιες στο Ποτάμι από άποψη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι γυναίκες του Σταύρου -Δυναμικές και υποψήφιες στο Ποτάμι από άποψη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ποτάμι είναι το μοναδικό κόμμα που τιμά τις αξιόλογες γυναίκες εντάσσοντάς τες μαζικά στα ψηφοδέλτιά του. Είτε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, είτε στις περιφέρειες οι γυναίκες υποψήφιες του Σταύρου Θεοδωράκη είναι πολλές και μαχητικές.

Αννυ Ποδηματά

Οι γυναίκες του Σταύρου -Δυναμικές και υποψήφιες στο Ποτάμι από άποψη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Υποψήφια με το Ποτάμι, στην Α’ περιφέρεια Αθηνών, θα είναι η Άννυ Ποδηματά, πρώην ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Εχει μακρόχρονη πορεία στον ιδιωτικό τομέα και είναι απόφοιτος Γαλλικής φιλολογίας πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία της από την εφημερίδα η «Αυγή», όπου εργάστηκε την περίοδο 1985-1987. Το 1987 εντάσσεται στην πρώτη δημοσιογραφική ομάδα που ιδρύει τον «Αθήνα 9.84» και παράλληλα εργάζεται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Το 1989 μεταβαίνει, με υποτροφία της τότε ΕΟΚ, στο Παρίσι για να παρακολουθήσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο της Σχολής "Journalistes en Europe." Από το 1990 έως το 1994 εργάστηκε στο Παρίσι ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) και του πρώτου καναλιού της Ελληνικής Τηλεόρασης (ΕΤ1). Από το 1995 έως το 1997 εργάστηκε ως διπλωματικός συντάκτης στο «Βήμα» και το «Βήμα της Κυριακής». Το 2000 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ελληνοτουρκικής Φιλίας από την Ένωση Δημοσιογράφων Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της Τουρκίας για τη συμβολή της στην προσέγγιση μεταξύ των δυο χωρών. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, γαλλικά.
Η Αννυ Ποδηματά υπήρξε μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007.

Χριστίνα Ταχιάου

Οι γυναίκες του Σταύρου -Δυναμικές και υποψήφιες στο Ποτάμι από άποψη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Είναι υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στην Α' Θεσσαλονίκης.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της πόλης και είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο ΑΝΤ1, ο 88μισό και ο 102FM, στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη και στα περιοδικά Επιλογές και Sunday ως αρχισυντάκτρια, ρεπόρτερ, και παρουσιάστρια. Από το 2012 είναι αρθρογράφος και ρεπόρτερ στο protagon.gr και στο bostanistas.gr, ενώ παράλληλα συντονίζει ημερίδες αυτοδιοικητικών φορέων, επιστημονικών ινστιτούτων και μη κυβερνητικών οργανισμών στη Βόρεια Ελλάδα.

Αθηνά Δρέττα

Οι γυναίκες του Σταύρου -Δυναμικές και υποψήφιες στο Ποτάμι από άποψη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Είναι υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στη Β' Αθήνας.
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Με το γάμο της απέκτησε δύο παιδιά. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμά της από το 1988 στον ιδιωτικό τομέα.
Υπήρξε συντονίστρια του εθελοντικού Προγράμματος «Οδοντική Υγεία στην Αλβανία» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου και χρηματοδοτήθηκε από το Interreg.
Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιώντας την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, την ενοποίηση των κανονισμών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, τις αλλαγές στο φάρμακο.
Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστερά.
Το 2002 εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Αθήνα με το ψηφοδέλτιο «Υπερνομαρχία Πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ