Αμερικανικά μίντια: Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο - iefimerida.gr

Αμερικανικά μίντια: Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύγχυση έχει ξεσπάσει στον διεθνή Τύπο αναφορικά με την είδηση που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, η οποία ανέφερε ότι απεβίωσε ο μακροβιότερος ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, αλλά τα μέσα τονίζουν πως η πηγή τους είναι μέσα από την Αβάνα. Μία από τις εφημερίδες που έσπευσαν αρχικά να μεταδώσουν την είδηση ήταν η ισπανόφωνη κουβανική εφημερίδα με έδρα τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Μαιάμι, El Diario Las America. Παρόλα αυτά, με νέα της ανάρτηση η οποία τιτλοφορείται «Ένταση και σύγχυση για τις φήμες θανάτου του Φιντέλ Κάστρο», αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν σε ένα συνέδριο που συνεκλήθη την Πέμπτη στην Αβάνα με τη σύγχυση για τον Κουβανό πρώην ηγέτη να επικρατεί μεταξύ των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Οπως αναφέρει η ισπανόφωνη εφημερίδα εξόριστων της Κούβας, οι φήμες φούντωσαν όταν το Κέντρο Τύπου ανακοίνωσε την Πέμπτη πως συγκαλεί το συνέδριο ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αβάνα. Η Diario Las America επικοινώνησε με το Κέντρο Τύπου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι συγκάλεσε το συνέδριο, αλλά όχι με σκοπό να ανακοινώσει αυτή τη μακάβρια είδηση, καθώς όπως τονίζουν πρόκειται για φήμη.

Πάντως, η εφημερίδα τονίζει ότι αν και το Κέντρο Τύπου στην Αβάνα διαψεύδει την είδηση, ωστόσο το περιβάλλον του Φιντέλ Κάστρο τηρεί σιγήν ιχθυος.

Μια άλλη εφημερίδα Κουβανών εξορίστων στις ΗΠΑ, El Diario del Cuba, ανέφερε ότι οι φήμες περί θανάτου του 88χρονου πρώην ηγέτη της Κούβαςαναζοπυρώνονται, γιατί έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το νεκροταφείο της Σάντα Ιφιγένεια, όπου είναι και ο τόπος που θα θαφτεί η Κάστρο όταν πεθάνει.

Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που ο Φιντέλ Κάστρο έκανε δημόσιαν εμφάνιση ήταν πριν από έναν χρόνο, 366 ημέρες για την ακρίβεια, όταν μετέβαινε σε μία γκαλερί στην Αβάνα.

Πάντως, διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν πως από το 2006, οπότε και ο Κάστρο αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή και να δώσει τη θέση του στον αδελφό του Ραούλ, οι φήμες περί θανάτου του εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιντέλ Κάστρο ηγέτης Κούβα νεκρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ