Graphic Design και Αθήνα: Που συναντιούνται και πως

Οπτική επικοινωνία. Αισθητική. Εικόνα και μήνυμα. Το graphic design υπηρετεί περισσότερο και πιο εντατικά από ποτέ τα παραπάνω ζητούμενα. Πως ανταποκρίνεται και με ποιούς κώδικες η ελληνική γραφιστική σκηνή; Ο Δήμήτρης Φακίνος να θα μας το εξηγήσει στην ομιλία θα δώσει στις 17 Ιανουαρίου στο Ιδρυμα Κατακουζηνού, στο πλαίσιο των ομιλιών με θεματικό άξονα την πόλη και την αρχιτεκτονική που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η CFCOMPANY.


Τα τελευταία χρόνια, αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «ελληνικό graphic design» έχει γνωρίσει πρωτόγνωρη σε ένταση και διάρκεια άνθιση, η οποία έχει μεταφραστεί σε κάθε δείκτη επιτυχίας: από την εξαγωγή υπηρεσιών, μέχρι διακρίσεις στους μεγαλύτερους σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς.


Στην παρουσίασή του, ο Δημήτρης Φακίνος (εκδότης του περιοδικού +DESIGN) θα συζητήσει τους λόγους, τις τάσεις και τις προοπτικές, αλλά κυρίως τα οπτικά αποτελέσματα (που βρίσκονται παντού τριγύρω μας), κάνοντας μαζί μας μια βόλτα στη γραφιστική σκηνή της πόλης.

Ο Δημήτρης Φακίνος έχει συνδέσει άμεσα το όνομά του με εξαιρετικά επιτυχημένους θεσμούς της δημιουργικής κοινότητας στην Αθήνα και στην Ελλάδα ευρύτερα όπως, ανάμεσα σε άλλα, τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, τα γνωστά ΕΒΓΕ, όπου συγκεντρώνεται, καταγράφεται και επιβραβεύεται η ελληνική παραγωγή της οπτικής επικοινωνίας, αλλά και την διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Πανόραμα Design, που είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα.

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.

Κρατήσεις θέσεων μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά από τις 7 Ιανουαρίου στο τηλέφωνο 2109229467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ