Ο Γκαγκάτσης, οι εκλογές στην ΕΠΟ, το 2004 και το «σύστημα» Σαρρή

Σε περίπου δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην ΕΠΟ μετά την παραίτηση του Γιώργου Σαρρή.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μέσω του περιβάλλοντος του έχει δημοσιοποιήσει ότι θα ήθελε να γυρίσει στην Ομοσπονδία, αλλά θα το κάνει μόνο όταν εξασφαλίσει σίγουρα την επανεκλογή του στην προεδρία.

Αναζητά τις 30 Ενώσεις που θα τον κάνουν ξανά πρόεδρο και όταν εξασφαλίσει το «ΟΚ» τότε επίσημα θα κατέβει στις εκλογές, αν όχι θα αποσυρθεί. Στο πλάνο του ο Γκαγκάτσης έχει πρόθεση να φέρει σε θέσεις – κλειδιά της ΕΠΟ και της Εθνικής διεθνείς από την ομάδα του 2004 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό. Ανθρώπους που λατρεύονται, έχουν τον σεβασμό όλων και έχουν φιλοδοξίες να επαναφέρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην προ-Σαρρή εποχή.

Ωστόσο, ακόμη στην ΕΠΟ λειτουργεί το σύστημα Σαρρή παρά την παραίτηση του ίδιου. Το Δ.Σ. είναι ακόμη άνθρωποι του και θέλει... δουλειά για να αλλάξει ρότα. Μέχρι στιγμής ο Γκαγκάτσης φέρεται να έχει την στήριξη του ΠΑΟΚ και περιμένει την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποφανθεί. Αν τα καταφέρει με τις Ενώσεις και τις ομάδες τότε όλα δείχνουν ότι θα έχουμε την επιστροφή του στην ΕΠΟ. Είχε φύγει από την προεδρία τον Δεκέμβριο του 2008 (ανέλαβε τον Ιούλιο του 2001) και τον διαδέχθηκαν κατά σειρά Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Σαρρής.

Η μεγάλη διαφορά της τότε θητείας του με το σήμερα, έχει σημείο αναφοράς τον Ολυμπιακό. Τότε είχε (κάτι παραπάνω από) εξαιρετικές σχέσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη, τώρα δεν ισχύει το ίδιο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αυτό λέει πολλά για τις αλλαγές που επίκεινται στο (ταλαιπωρημένο) ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ