«Πνίγηκε» από την αιθαλομίχλη η Αττική [εικόνες] - iefimerida.gr

«Πνίγηκε» από την αιθαλομίχλη η Αττική [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εμφάνισή του έκανε το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο της Αττικής το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων και ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Ο συνδυασμός των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και κυρίως της άπνοιας για τη δημιουργία της, αλλά και την παραμονή του κόσμου στα σπίτια για το ρεβεγιόν οπότε και συνήθως ανάβουν το τζάκι για να «ζεσταθεί» η εορταστική ατμόσφαιρα φαίνεται πως προκάλεσαν τη δημιουργία του νέφους πάνω από την Αθήνα.

Έτσι, σε πολλές περιοχές της Αττικής, τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπέρασαν το όριο συναγερμού, καθώς καταγράφονται συγκεντρώσεις 100 μικρογραμμαρίων/κυβικό μέτρο.

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας έχουν απευθύνει από τις 23 Δεκεμβρίου συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν την άσκοπη χρήση τζακιών, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για λόγους υγείας, ιδίως εκείνων με αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα) και καρδιοπάθειες.

«Πνίγηκε» από την αιθαλομίχλη η Αττική [εικόνες] | iefimerida.gr 0
«Πνίγηκε» από την αιθαλομίχλη η Αττική [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«Πνίγηκε» από την αιθαλομίχλη η Αττική [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Πνίγηκε» από την αιθαλομίχλη η Αττική [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«Πνίγηκε» από την αιθαλομίχλη η Αττική [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ