Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν αεροπλάνο της Ιορδανίας: Επιασαν τον πιλότο αιχμάλωτο και τον διαπομπεύουν στο Twitter [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν αεροπλάνο της Ιορδανίας: Επιασαν τον πιλότο αιχμάλωτο και τον διαπομπεύουν στο Twitter [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν την Τετάρτη πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εξτρεμιστική οργάνωση ISIS ανακοίνωσε ότι έχει αιχμαλωτίσει τον Ιορδανό πιλότο του. Μάλιστα, προκειμένου να το αποδείξουν, οι τζιχαντιστές ανέβασαν σε blog τους και στο Twitter φωτογραφίες από την αιχμαλώτιση του πιλότου, δίνοντας και το όνομά του. Πρόκειται για τον Mu'ath Safi Yousef al-Kaseasbeh.

«Εχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αιχμαλωτίσει Άραβα (και μη Σύρο) πιλότο, αφού κατέρριψαν το αεροσκάφος του με πύραυλο εδάφους-αέρος κοντά στην πόλη της Ράκα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και η Ιορδανία. Συγκεκριμένα, ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε πως ένας πιλότος του συνελήφθη από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αφού το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του συνασπισμού στη Συρία. «Η Ιορδανία θεωρεί την οργάνωση και τους υποστηρικτές της υπεύθυνους για την ασφάλεια του πιλότου και για τη ζωή του», αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα, δύο στενοί συγγενείς του ιορδανού πολότου είχαν δηλώσει πως ενημερώθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία πως ο συγγενής τους αιχμαλωτίσθηκε.

Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν αεροπλάνο της Ιορδανίας: Επιασαν τον πιλότο αιχμάλωτο και τον διαπομπεύουν στο Twitter [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι τζιχαντιστές κατέρριψαν αεροπλάνο της Ιορδανίας: Επιασαν τον πιλότο αιχμάλωτο και τον διαπομπεύουν στο Twitter [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ