Reuters: Ο Σαμαράς είχε ενημερώσει την Ευρώπη πριν ρίξει τη βόμβα για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής - iefimerida.gr

Reuters: Ο Σαμαράς είχε ενημερώσει την Ευρώπη πριν ρίξει τη βόμβα για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

Φωτογραφία: EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους εταίρους πριν προχωρήσει στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

Η απόφαση που ξάφνιασε το ελληνικό πολιτικό σύστημα και τις οικονομικές αγορές ήταν γνωστή μόνο σε λίγους εκλεκτούς μεταξύ των οποίων και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που είχε άμεση γνώση των συνομιλιών, οι δύο πολιτικοί είχαν καθημερινές τηλεφωνικές συνομιλίες που αφορούσαν το πλάνο διάσωσης της Ελλάδας και την απόφαση του κ. Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή παρά το ότι δεν ήταν σίγουρος ότι θα συγκέντρωνε τις απαραίτητες ψήφους.

Η πηγή του πρακτορείου, που θέλει να παραμείνει ανώνυμη, τονίζει ότι το Βερολίνο υποστήριξε έμμεσα την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού:« Ο Σόϊμπλε δεν τον ώθησε προς αυτήν την κατεύθυνση.Τώρα που ανακοινώθηκε, ο Σόιμπλε πιστεύει ότι η επιλογή του Σαμαρά δεν ήταν κακή». Ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι μετά τον Σόϊμπλε ο κ. Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε και με άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Τέλος,στο άρθρο επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε να επαναλάβει το κακό προηγούμενο της κυβέρνησης Παπανδρέου που ανακοίνωσε το 2011 την διεξαγωγή δημοψηφίσματος χωρίς να ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους, με αποτέλεσμα να τους εξοργίσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμαράς Σόιμπλε Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ