Οι Ελληνες «γλεντάνε» τον Γιούνκερ στο Twitter μετά την παρέμβασή του για Σαμαρά: Αμφίπολη, ΕΝΦΙΑ και... πίτσα σε πρώτο πλάνο - iefimerida.gr

Οι Ελληνες «γλεντάνε» τον Γιούνκερ στο Twitter μετά την παρέμβασή του για Σαμαρά: Αμφίπολη, ΕΝΦΙΑ και... πίτσα σε πρώτο πλάνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Παρασκευή για «οικεία πρόσωπα» και «ακραίες δυνάμεις» προκάλεσαν αίσθηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση εξαιτίας των Luxleaks, μπήκε στο στόχαστρο κριτικής και, όπως ήταν αναμενόμενο, στα social media επικράτησε το αδιαχώρητο.

Το #GreeksAskJuncker έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή στο ελληνικό Twitter με αρκετούς χρήστες να σχολιάζουν τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ με μπόλικη δόση ειρωνείας και χιούμορ.

Χαρακτηριστικά στο hashtag όπου οι χρήστες υποτίθεται ότι πρέπει να διατυπώσουν μια ερώτηση προς τον πρόεδρο της ΕΕ ένας γράφει «Στην πίτσα πρέπει να βάλον πρώτα το ζαμπόν και μετά την πιπεριά;».

Ενας άλλος χρήστης ζητά συμβουλές για την εκλογή του συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ενώ άλλος σημειώνει ««Έβαλα νερό να βράζει, τι μακαρόνια απαιτεί η λιτότητα; Σπαγγέτι ή νιόκι;».

Αλλος θυμήθηκε να ρωτήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν αν γνωρίζει ποιος είναι θαμμένος στην Αμφίπολη, ενώ, από την κριτική δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα Luxleaks.

«Καλά κάνω που δεν πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ ή μόνο οι πολυεθνικές μπορούν να φοροδαιφεύγουν» γράφει ένας χρήστης με νόημα.

Το θέμα, μάλιστα, έφτασε έως και τον ιταλικό Τύπο με την οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» να τονίζει, μεταξύ των άλλων, ότι «η ετικέτα #GreeksAskJuncker είναι η πρώτη σε παρεμβάσεις, τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα, και οι τοποθετήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης είναι γεμάτες ειρωνεία».

Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να επισπεύσει κατά δυο μήνες την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και ότι «αν δεν προκύψει η αναγκαία πλειοψηφία, θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις οποίες τα γκάλοπ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαβορί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ