Στις δοκιμές του EuroNCAP το νέο Smart πήρε 4 αστέρια και το Dacia Logan 3 - iefimerida.gr

Στις δοκιμές του EuroNCAP το νέο Smart πήρε 4 αστέρια και το Dacia Logan 3

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οργανισμός EuroNCAP, ο οποίος ελέγχει την παθητική ασφάλεια των καινούργιων μοντέλων της ευρωπαϊκής αγοράς, αυτή τη φορά δοκίμασε συνολικά 12 αυτοκίνητα, από τα οποία 7 πήραν την ανώτατη δυνατή διάκριση των 5 αστεριών.

Πρόκειται για τα SUV Porsche Macan -η πρώτη Porsche που έχει ελεγχθεί από τον οργανισμό- Rover Discovery Sport, Lexus NX και Kia Sorento, το Subaru Outback και οι νέες μεσαίες λιμουζίνες VW Passat και Ford Mondeo.

Από κει και πέρα τα καινούργια Opel Corsa και Mini πήραν τέσσερα αστέρια (οι προκάτοχοί τους είχαν πάρει 5, αλλά από τότε μέχρι σήμερα οι κανονισμοί έχουν γίνει σαφώς πιο αυστηροί), ενώ 4 ήταν και τα αστέρια για τα καινούργια Smart, τόσο το Fortwo όσο και το Forfour.

Μόλις 3 αστέρια ήταν η συγκομιδή για το Dacia Logan MCV, που προστατεύει ελάχιστα τον κορμό του σώματος όσων κάθονται μπροστά, έχει κακά αποτελέσματα στη σύγκρουση με πεζό και δεν διαθέτει συστήματα ασφαλείας.

Στις δοκιμές του EuroNCAP το νέο Smart πήρε 4 αστέρια και το Dacia Logan 3 | iefimerida.gr 0
Στις δοκιμές του EuroNCAP το νέο Smart πήρε 4 αστέρια και το Dacia Logan 3 | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ