«Χτυπημένο, όχι ανακατεμένο»: Οι καλύτερες σκηνές του Τζέιμς Μποντ με το ποτό στο χέρι [βίντεο] - iefimerida.gr

«Χτυπημένο, όχι ανακατεμένο»: Οι καλύτερες σκηνές του Τζέιμς Μποντ με το ποτό στο χέρι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ατάκα «χτυπημένο, όχι ανακατεμένο» («shaken, not stirred») είναι σήμα κατατεθέν για τον Τζέιμς Μποντ όταν θέλει να απολαύσει το ποτάκι του, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως παρέα με σκορπιούς ή λίγο πριν από τη μάχη.

Την Πέμπτη μάθαμε λίγο περισσότερα πράγματα για την επερχόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ. Μέχρι να έρθει η ώρα της προβολής της, όμως, ας ξαναθημηθούμε μερικές από τις καλύτερες σκηνές που ο 007 πίνει το ποτό του «χτυπημένο, όχι ανακατεμένο».

Η «πρώτη φορά» (The Goldfinger)
Δεν μπορούμε να μιλάμε για το ποτό του 007 χωρίς να θυμόμαστε τη διάσημη ατάκα παραγγελίας του. Και ενώ πολλοί άνθρωποι αποδίδουν λανθασμένα την πρώτη φορά που κάνει αυτή την παραγγελία στην ταινία «Dr No», στην πραγματικότητα είναι στο «Goldfinger», όπου βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο με την Πούσι Γκαλόρ. Η σκηνή είναι γρήγορη αλλά ανεξίτηλη και χρησιμεύει επίσης ως μια χρήσιμη υπενθύμιση ότι ο Ιαν Φλέμινγκ όντως ονόμασε ένα ανθρώπινο ον «Πούσι Γκαλόρ».

Η λάθος επιλογή (You Only Live Twice)
Στις ταινίες του, ο Μποντ είχε πιει και αρκετά απογοητευτικά κοκτέιλ. Χαρακτηριστική η σκηνή με τον Σον Κόνερι το 1967: Ο Μποντ πίνει πρώτα ένα ανακατεμένο Μαρτίνι από τον Χέντερσον και το δέχεται σαν κύριος. Στη συνέχεια μετά από μία εκρηκτική σκηνή, δοκιμάζει βότκα. Μόνο που είναι «σιαμαία βότκα», η οποία προφανώς δεν ταιριάζει σε τζέντλεμεν της MI5.

Η σωστή επιλογή (The world is not enough)
Και εκεί που νομίζουμε ότι δεν θα ξαναδοκιμάσει βότκα μετά από αυτό, ο 007, όχι μόνο δοκιμάζει, αλλά καρφώνει και έναν Ρώσο στον πάγκο του μπαρ, έτσι για εφέ.

Τυχερός γευσιγνώστης (Diamonds Are Forever)
Το εκλεπτυσμένο του γούστο αποδείχθηκε σωτήριο. Η στιγμή που στο πολυτελές δείπνο προτίμησε διαφορετική μάρκα κρασιού από αυτή που του σερβίρανε (και που όλως τυχαίως ήταν δηλητηριασμένη) ήταν αρκετή για να του σώσει τη ζωή.


Τεκίλα με... μεζέ (Skyfall)
Για να φτάσουμε στην τελευταία του ταινία, όπου ο Ντάνιελ Κραίγκ πίνει τεκίλα με έναν δηλητηριώδη σκορπιό να σουλατσάρει στο χέρι του.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ