Ανατρεπτική δίαιτα υπόσχεται άμεση και αποτελεσματική απώλεια κιλών -Φάτε όπως ένα... μωρό [λίστα] - iefimerida.gr

Ανατρεπτική δίαιτα υπόσχεται άμεση και αποτελεσματική απώλεια κιλών -Φάτε όπως ένα... μωρό [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποστηρίζει ότι είναι ένας άκρως υγιεινός και εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να αδυνατίσει κανείς. Και εξαιρετικά απλός. Η πρόταση της Αμερικανίδας διατροφολόγου Νίκολετ Πέις, είναι... ανατρεπτική και ενδιαφέρουσα.

Η συγκεκριμένη διατροφολόγος ουσιαστικά υποστηρίζει ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να χάσει κανείς κιλά είναι να ακολουθήσει τις διατροφικές συνήθειες των νηπίων. Συγκεκριμένα, λέει ότι τα νήπια έχουν ένα συγκεκριμένο οργανικό ρυθμό που ακολουθούν για να εφοδιάζουν το σώμα τους με ενέργεια.

«Πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στο φαγητό. Οπως τα μωρά, που όταν πινούν θα κάνουν τα πάντα για να φάνε και να πιουν νερό για να καλύψουν την πείνα τους», λέει.

Η Πέις τονίζει ότι αυτό που θα πρέπει να αντιγράψουν οι ενήλικες από τη διατροφή των νηπίων είναι τα εξής στοιχεία: Τα μωρά δεν παραλείπουν ποτέ γεύματα, κάτι το οποίο οι ενήλικες πάντα κάνουν ιδιαίτερα αν έχουν δουλειά. Τα μωρά σταματούν να τρώνε όταν χορταίνουν, σε αντίθεση με τους ενήλικες. Επίσης, τα μωρά δεν περνούν τη μέρα τους τρώγοντας όλη την ώρα σνακ, κάτι το οποίο κάνουν συχνά οι μεγάλοι. Ακόμη, τα παιδάκια δεν τρώνε γρήγορα, αλλά εξαιρετικά αργά. Κάθε τους γεύμα διαρκεί τουλάχιστον 15 λεπτά, ενώ οι παιδίατροι συνηθίζουν να συμβουλεύουν τους γονείς να τα ταΐζουν τουλάχιστον κάθε δυο με τρεις ώρες προκειμένου να μην μένει καθόλου το στομάχι τους άδειο.

Επομένως, συνοψίζοντας η Πέις συμβουλεύει:

  • Μην παραλείπετε γεύματα
  • Σταματήστε το φαγητό όταν νιώθετε χορτασμένοι
  • Μην τρώτε σνακ
  • Μην τρώτε γρήγορα
  • Τρώτε τουλάχιστον κάθε δυο ώρες


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ